Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Twitter yasağına tepki gösterdi. Gök, Başbakan Erdoğan'a seslenerek "Twitter'in simgesi kuştur. Sayın Başbakan her kuşun eti yenmez" dedi.

Gök, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Twitter'in kapatılmasına tepki gösteren Gök, "Dün geceden itibaren Türkiye, ülkemizin demokrasisi, insan hakları ve ifade özgürlüğü iktidarın ağır bir saldırısına maruz kalmıştır. Dün geceden itibaren milyonlarca insanın ifade özgürlüğü gasp edilerek ayaklar altına alınmıştır. Dünyada Çin'den sonra ikinci yasaklama kararının verilmesiyle, ifade özgürlüğünün yasaklandığı bir geceyle sarsıldık" dedi.

Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Twitter'in sözcük anlamını cıvıl cıvıl konuşmak demektir. Özgürce konuşmak, kuş gibi özgür olmak demektir. Başbakan Twitter'in kökünü kazıyacağız derken, Türk halkının konuşmalarını, Türk halkının özgürce konuşmasını, kuş gibi özgürce davranmasını yani demokrasinin kökünü kazıyacağız demek istemiştir. Twitter'in simgesi kuştur ve özgürce konuşmaktan gelir. Anayasal suç işlenmiştir. Anayasamızın 26'ncı maddesi herkesin düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetine amirdir. Anayasaca güvence altına alınmış bir hakkımız engellenmiştir."

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasağı delerek Twitter üzerinden kapatma kararına tepki gösteren bir açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine Gök, "Cumhurbaşkanı elbette Türkiye'de bütün özgürlükleri, demokrasinin güvencesi olmak durumundadır. Ama bugüne kadar yaptığı iktidarın getirdiği antidemokratik kanunları birer birer onaylayarak bu konumuna gölge düşürmüştür. Eğer bu konuda böyle bir twit attıysa, artık Cumhurbaşkanının da sabrının sonuna geldiğini gösteriyor. Kendisinden daha inandırıcı çabalar bekleriz. Kendisi yürütmenin başıdır. Yürütmenin başı olarak gereğini yapmalıdır. Twit atmak yetmez" diye cevapladı.

Gök, saat 14.30'da Ankara Savcılığı eliyle, yürütmenin durdurulması için kişisel olarak itirazda bulunacağını söyledi.

() (FK)