CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Uludere olayının bugüne kadar aydınlatılmamasının nedeninin, devletin tüm üst kademesinin bu olaydan sorumlu olmasından kaynaklandığını iddia etti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Uludere'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ikinci yıl dönümü olduğunu belirtti. İktidarın, ucu kendine dokunan her olayda delilleri karartma yoluna gittiğini ileri süren Gök, bu durumun, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde hazırlanan Uludere raporunda da ortaya çıktığını savundu.

AK Parti'li üyelerin, söz konusu 34 kişinin arasına, terör örgütü PKK üyesi 2 kişinin sızdığını rapora ekleyerek olayı meşru göstermeye çalıştığını öne süren Gök, bunun doğru olmadığını dile getirdi.

Olayla ilgili insansız hava uçağı görüntülerine ilişkin ASELSAN'ın hazırladığı raporun da yine AK Parti'li üyelerce çarpıtıldığını iddia eden Gök, şöyle devam etti: "Raporun üst tarafını kestiler ve bölgede ölen çocuklarını arayan kişileri, montaj oyunu ile PKK'lı olarak gösterdiler. Uludere olayının bugüne kadar aydınlatılmamasının nedeni, devletin tüm üst kademesinin bu olaydan sorumlu olmasıdır. Peki bu bombalama neden olmuştur? Askeri yetkililer ve siyasi iktidar zannetmiştir ki PKK'nın silahlı kanadının sorumlusu Fehman Hüseyin bu grubun içerisinde ve içinde kaçakçılar olsa bile bunun yok edilmesi gerektiği düşünülmüştür. Çünkü, 1999 yılında Abdullah Öcalan yakalandığı zaman DSP nasıl bir siyasal kazanç elde etmişse, Fehman Hüseyin'in yakalanmasıyla siyasal iktidar da büyük bir kazanç elde edecekti. Yanılgı çok kısa bir zaman içinde anlaşılmıştır ama iş işten geçmiştir."