Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Uludere olayının yargısal boyutunun kapatıldığını belirtti. Gök, "Başbakan, olayın olduğundan iki gün sonra söylediği 'Uludere Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kalmayacak' sözünün altında kalmıştır. Başbakan vebal altındadır" dedi.

Gök, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Gök, "Uludere soruşturması üç merkezden ilerledi. İçişleri Bakanlığı ile TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun raporlarından bir sonuç alınamadı. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın takipsizlik kararına yapılan itiraz da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nce reddedildi. Böylece yargısal boyut itibariyle de Uludere olayı kapatıldı. Ölenlerin yakınlarının önündeki tek seçenek Anayasa Mahkemesi ya da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapacakları başvurular"dedi.

Gök, şunları söyledi: "Başbakan, olayın olduğundan iki gün sonra söylediği 'Uludere Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kalmayacak' sözünün altında kalmıştır. Başbakan vebal altındadır. Ölenlerin çığlıkları, mağdurların acıları Başbakan'ın yakasındadır. Başbakan ve iktidar partisi tarihi bir vebal altındadır. Ölenler, öldükleriyle kalmıştır. Verilen hiçbir söz yerine getirilmemiştir. Sorumlular ortadayken hiçbiri hakkında işlem yapılmamıştır. Ve bu olay Başbakan'ın söylediğinin aksine Ankara'nın karanlık dehlizlerine terk edilmiştir."