BU MİLLET BAŞBAKANLARIN ASILDIĞINI GÖRDÜ
Ak Parti İl Danışma Kurulunda partililere hitap eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçmiş dönemlerde hükümetlerin ve iktidar siyasetçilerinin zorluklar yaşadığının altını çizerek şunları söyledi: "Türkiye fevkalade zor bir seçim süreci geçirdik.  Kimi beddua etti, kimisi tapelerle uğraştı, kimisi raporlar yazdı, kimisi Türkiye'yi dışarıya şikayet etti. Kimisi televizyonlarından yayın yaptı, kimisi sokaklarda molotof kokteyller attı. Herkes akla gelecek her türlü işi yaptı her şeyi hesap ettiler, her şeyi itham ettiler, ama bir şeyi unuttular; bu memlekette milleti unuttular. Millette 30 Mart akşamı bütün bu işleri yapanların cümlesine cevabını sandıklarda verdi. Aslında hep böyle olur bu memlekette, bu memlekette eli yetenin gücü yetenin, kumpası kuranın, kumpası başarılı olanın neler yaptığını gördük. Bu memlekette başbakanların asıldığını gördük. Başbakanların altından zorla koltukların alındığını gördük, bu memlekette faili meçhul cinayetlerin gerçekleştiğini gördük, bu memlekette siyasi suikastların yapıldığını gördük, bu memlekette köylerin yakıldığını gördük, bu memlekette toplumsal olayların çıkarıldığını gördük, Sivas olayları gibi, Çorum olayları gibi, 1 Mayıs 1977 gibi, Gazi olayları. Velhasıl bu memlekette akla hayale gelmeyen kumpasların hazırlandığını gördük, bu memlekette partilerin kapatıldığını gördük. Hatta iktidar partisi olmasına rağmen Ak Parti ipten geri döndü." 
SAİD NURSİ’NİN KEMİKLERİ ŞANLIURFA GETİRİLSİN
Partisinin İl Danışma Kurulundan ayrılan Numan Kurtulmuş, eşi ve kızıyla birlikte Balıklıgöl'e gitti. Burada kutsal olduğu inanılan balıklara yem atıp ailece dilek tutan Kurtulmuş, kente gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerle yakından ilgilenip sohbet etti. Hz. İbrahim Peygamberin doğduğu rivayet edilen mağarayı gezdikten sonra Dergah Camisi içersinde bulunan Said Nursi’nin ilk defin edildiği mezarda dua etti.
Türkiye’de bir çok zulümlerin yaşandığına dikkat çeken Kurtulmuş, “Ne kadar büyük zulümler içerisinde olduğunu en somut göstergelerinden biri burada Şanlıurfa’daki Said Nursi hazretlerinin mezarı ile ilgili meseledir. Yıllardır takip ettiğimiz bir meseledir. İnşallah kemiklerinin buraya getirilmesi ve gerçekten burada güzel bir mezarının yapılması mümkün olur. Said Nursi'nin içinde kemiklerinin buraya getirilip güzel bir mezar yapılması, Türkiye’nin de geçmişi ile barışması anlamına gelir. 70’lerde yapılan yanlışların, hataların devlet adına birilerinin yaptığı hataların ortadan kaldırılması anlamına gelir" diye konuştu. 

AL,ÖP (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)