Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,() - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin acılı, sancılı geçmişinden alınacak dersin millet iradesinin önünde eğilmekten başka şans olmadığını gösterdiğini belirterek, "Şu partiden, bu partiden olabilirsiniz ama milletin iradesini kale almıyorsanız aslında demokrasi içerisinde sizin yeriniz yok" dedi.
Seçim çalışmaları için Yozgat’ta STK temsilcileri, iş adamları ve partilileriyle sabah kahvaltısında bir araya gelen Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, hükümete karşı kirli ittifakların yapıldığını öne sürdü. "Hükümetlerin ayağına çelme takacağız, diye Türkiye’nin ayağına çelme takan bir anlayışla" karşı karşıya olduklarını söyleyen Kurtulmuş, "Allah aşkına Türkiye 2023’te daha iyi bir yerde olabilir mi? Hükümeti beğenmiyorsan 'yeri var, seçim sandığı, önümüzde genel seçim var, gideriz o genel seçimlerde hükümeti indiririz.' 'Hükümeti beğenmiyoruz' diye bir takım hiç akla hayale gelmeyecek kirli senaryolar etrafında kirli ittifaklar oluşturmayız" diye konuştu. 
"Türkiye’nin en kirli ittifakı 1960 darbesidir" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Allah aşkına 1960 darbesinin Türkiye’ye ne faydası oldu. Darbeciler bu gün mezarlarından kalkıp konuşmuş olsaydı, ‘Keşke Türkiye’nin ayağına biz çelme takmasaydık, Menderes hükümetine karşı bu kirli darbenin içerisinde yer almasaydık’ derdi. Dolayısıyla Türkiye’nin bu acılı, sancılı geçmişi bize gösteriyor ki millet iradesinin önünde eğilmekten başka şansımız yok, ortak hedeflere odaklanmaktan başka hiçbir şansımız yok. Şu partiden, bu partiden olabilirsiniz ama milletin iradesini kale almıyorsanız aslında demokrasi içerisinde sizin yeriniz yok. Hepimizin ortak Türkiye’si var. Bu ortak Türkiye’yi geliştirmek, kalkındırmak AK Parti’nin ne kadar vazifesi ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin de, CHP’nin de öteki partilerin de ortak vazifesidir.”

HG(ÜK/AK) (FOTOĞRAFLI)