AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu'na Türkiye'nin anahtarlarını teslim etseniz, Sayın Bahçeli'ye Türkiye'nin anahtarını teslim etseniz. Vallahi billahi 'Biz Türkiye'yi yönetemeyiz' diye geri geri döner kaçar giderler" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin mitingine katılmak üzere karayolu ile Tokat'a geldi. İlk olarak Turhal ilçesini ziyaret eden Kurtulmuş, ardından kent merkezinde 20 bin kişiye hitap etti. Kurtulmuş, Tokat'ın 30 Mart için tercihini yaptığını ve AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu'nu seçtiğini söyledi. Kalabalığın, 'Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin' sloganına Kurtulmuş, "Hiç şüpheniz olmasın eğilmeyeceğiz, dik duracağız. Hiç kimsenin karşısında eğilmeyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın" diye cevap verdi.
"REKOR OY ALMAK ZORUNDAYIZ"
30 Mart seçimlerinin yerel seçimin ötesine geçtiğini iddia eden Kurtulmuş şöyle konuştu:
"Bu seçim Türkiye siyasetine yön verecek bir kavşak noktası, bir yol haline gelmiştir. Bu seçimde Türkiye şunu onaylayacak. Eski Türkiye, karanlık Türkiye'ye geri mi dönecek yoksa yeni Türkiye yoluna devam mı edecek. Bunu bu millet biliyor. Bu millete karşı tuzak kuranlar son zamanlarda oyunlar oynuyor. Türkiye’nin yol ayrımında olduğunu görüyorsunuz. Bu şer odaklarının sesinin, soluğunun kesilmesi için sandıklarını patlatmak zorundayız, rekor oy almak zorundayız. Milletin karşısında bir ittifak var."
"SOKAKLAR KARIŞSIN İSTİYORLAR"
AK Parti karşısında bir koalisyonun oluştuğunu söyleyen Kurtulmuş, "İstiyorlar ki AK Parti düşsün, Türkiye'de ekonomik kriz çıksın. Mayıs ayından bu yana yapılan bu işler sonrası faiz oranları arttı. Türkiye'de dolar 2.30 seviyelerine çıktı. Bu olaylar sonucu 138 milyar lira maliyet oluştu. İstiyorlar ki sokaklar karışsın, hükümet yönetemez hale gelsin istiyorlar" dedi.
AK Parti karşısındaki koalisyonun ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimlerine etki yapmak istediklerini de ifade eden Kurtulmuş, "İkinci tura kalmadan Cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turda tamam inşallah" diye konuştu.
"GERİ DÖNER KAÇARLAR"
Aynı cümlede anlaşması mümkün olmayanların kol kola girdiğini ifade eden Kurtulmuş, konuşmasını şu şekilde tamamladı:
"CHP’nin genel başkanı bozkurt işareti yaparak halkı selamlıyor. Dün Çorum’da vatandaşın bir tanesi çok güzel bir pankart hazırlayarak balkondan aşağı sallamış. MHP’nin M’si yok hilali var. CHP’nin C’si yok HP’si var. Birleştirmişler CHP, MHP gibi bir CHP olmuş. Şunu açıkça söylüyorum kızarlarsa da kusura bakmasınlar. Değerli kardeşlerim sayın Kılıçdaroğlu’na Türkiye’nin anahtarlarını teslim etseniz, sayın Bahçeli’ye Türkiye’nin anahtarını teslim etseniz. Vallahi billahi 'biz Türkiye’yi yönetemeyiz' diye geri geri döner kaçar giderler. Onun için hiçbirisinin tek başına milletin karşısına çıkma cesareti gücü olmadığı için, sandıklardan oy isteyerek Türkiye’de iktidar değiştirme ihtimalini görmedikleri için maalesef yan yollara sapıyorlar."

MT,FY(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)