NEREDEN GELDİĞİN BİLMEYENLER GİDECEKLERİ YÖNÜ TAYİN EDEMEZ 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Askon’un toplantısının ardından Ak Partili Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından Çekirge’de bulunan Murad Hüdavendigar Camii önünde düzenlenen Murad Hüdavendigar’ı Anma törenine katıldı. Tören öncesi Murad Hüdavendigar Cami’nde ikindi namazını kılan Kurtulmuş daha sonra türbeyi gezerek dua okudu. Törende Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan ekibinin gösteri düzenledi. Ardından konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Milletler tarihlerini bilmezlerse nereye doğru gittiklerini de bilmezler. Nerden geldiğini bilmeyenlerin gidecekleri yönleri tayin etmeleri mümkün değildir. Tarihin geçmiş günlerini sadece ‘nerdeydi o eski günler’ demek için tarihten bahsetmeyeceğiz. Tarihteki köklerimiz iyi bir şekilde anlamaz, bu ülkeyi bu milleti asırlardır güçlü bir şekilde ayakta tutan esas meseleyi temelimizdeki esas kökü göremezsek. İleriye doğru gitmemizin imkanı kalmayacaktır” dedi. 
İNSANLAR DEBDEBELİ HAYAT SÜRDÜKLERİNDE YÜKSELMİYORLAR
Murad Hüdavendigar’ın sadelik ve tevazu içersinde olduğunu belirten Kurtulmuş, "Buraya divanını yapıyordu. Burası Osmanlı Devletinin henüz cihan devleti olmamış, ama hızla cihan devleti olmak için ilerleyen Osmanlı Devletinin merkezi. Burada bir saray hayatı, bir lüks, debdebe, şahşaha yok. Zenginlik yok. Bir huzur, sadelik tevazu içersinde, ama büyük bir iddia içersinde dünya devleti olmanın hayali var. Burdan çok önemli dersler çıkartıyoruz. Ülkeler, milletler zenginlik içersinde yüzdükleri zaman, debdebeli hayatlar yaşadıkları, saltanatlar, bir takım hükümranlıklar sürdükleri zaman ve bu zenginlikleri herkese gösteriş vesilesi olarak sunduklarında yükselmiyorlar. Tevazuya sahip oldukları ama bu tevazunun içersinde ayakta tutacakları bir ruh köküne sahip oldukları zaman yükseliyorlar ve yüceliyorlar. Murad Hüdavendigar’dan bunları öğreniyoruz" diye konuştu.
Törenin ardından Numan Kurtulmuş, Osmangazi Belediyesi'nin Doburca'da bulunan Değirmen Sosyal Tesislerinin açılışına katıldı. 

FOTOĞRAFLI