AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Türkiye demokrasisi için önemli bir dönüm noktasıdır" dedi. 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa katılmak üzere sabah saatlerinde havayolu ile Sivas'a geldi. Kurtulmuş'u Nuri Demirağ Havaalanı'nda, Ak Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin ve partililer karşıladı. Kent merkezine gelerek Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin'i makamında ziyaret eden Kurtulmuş, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu.
"TÜRKİYE DEMOKRASİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI"
Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Kurtulmuş, Türkiye'nin büyük bir mesafe katettiğini ifade ederek, "Türkiye tarihi seçimlerden bir tanesine gidiyor. Bazen insanlar yaşadığı olayların içerisinde o olayın önemini çok fazla kavrayamayabilirler. Ama Türkiye tarihinde bundan 50 sene sonra, 100 sene sonra yazacak olanlar 10 Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçimini, Türkiye'nin siyasi tarihi bakımından önemli bir dönüm noktası olarak yazacaklardır. Çünkü uzun yıllar Türkiye'de her Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, hatta bazıları Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra bile Türkiye'de bir takım Ali Cengiz oyunları olmuştur. Bir takım karanlık odaklar devreye girmiştir. Siyaset parçalanmıştır, siyasetin üzerinde bir takım hesapları olanlar Cumhurbaşkanlığı seçimin bahane ederek Türkiye'de belli hesapların içerisinde olmuşlardır. 1961'de Ali Fuat Başgil'in bir yerde silah zoruyla Cumhurbaşkanı adayı olmasının engellendiği bir Türkiye'den, çok şükür doğrudan doğruya halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilecek bir Türkiye'ye geldik bu büyük bir mesafedir. Bu Türkiye demokrasisi için önemli bir dönüm noktasıdır" dedi.
"ŞİMDİDEN YENİ TÜRKİYE'Yİ SELAMLIYORUM"
Seçim sonuçlarına her şekilde saygı duyacaklarını ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Millet olarak demokratik merhaleyi takdirle karşılıyoruz. Seçim kampanyası sırasında gördüğümüz, milletimiz şimdiden Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını kabul etmiş, seçim kampanyası sırasında kararını vermiştir. Ben 10 Ağustos'un yeni Türkiye'nin kapılarının açıldığı bir gün olarak görüyorum. Şimdiden yeni Türkiye'yi selamlıyorum, halkımızın vereceği bu kararı hararetle beklediğimizi ifade ediyorum. İnşallah 10 Ağustos'tan sonra Türkiye seçilmiş Cumhurbaşkanı ile birlikte çok daha güçlü bir şekilde, mevcut gücüne güç katmış bir şekilde yoluna devam edecektir. Türkiye, yeni Türkiye, güçlü Türkiye, öncü Türkiye olma istikametinde sağlam adımlarla inşallah yol alacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının demokratik bir olgunluk içerisinde geçtiğini görüyorum. İnşallah 10 Ağustos'tan sonra bambaşka bir Türkiye'de hep beraber yol alacağımızı da görüyoruz."
"BÜTÜN DÜNYA SIRTINI DÖNSE, BİZ FİLİSTİN DAVASINI UNUTMAYACAĞIZ"
İsrail'in Filistin'e yönelik olan saldırılarına da tepki gösteren Kurtulmuş, saldırıların soykırım boyutuna ulaştığını belirterek, şunları söyledi:
"İsrail'in sınır tanımaz bir saldırganlıkla hiçbir insani, vicdani ölçü tanımaksızın, hiçbir hukuk tanımaksızın hak, adalet, insaf, insanlık gibi mefhumlarla hiç yanına yaklaşmaksızın sürdürmüş olduğu Gazze'deki fevkalade ciddi saldırganlık artık soykırım boyutlarına ulaşmıştır. Biz burada konuşurken yine onlarca Filistinli'nin Gazze'de öldüğünü biliyoruz, hastanelerin vurulduğunu biliyoruz. Birleşmiş Milletler'in güvenli bölge olarak ilan etmiş olduğu okullarda çocuklarla birlikte okulların vurulduğunu biliyoruz. Yaşlıların, kadınların, evlerin yerle bir edildiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu insafsız tablo karşısında İsrail'in saldırılarını şiddetle, nefretle lanetliyoruz bunun durdurulması için bütün dünyayı da göreve çağırıyoruz. Ne yazık ki Türkiye gibi birkaç ülke dışında hemen hemen hiçbir yerden ses çıkmamaktadır. Bütün dünya uluslararası kurum ve kuruluşlar başla Birleşmiş Milletler olmak üzere, Avrupa Birliği, İslam İş Birliği, Arap Birliği doğudaki, batıdaki bir sürü uluslararası kuruluşlar maalesef sınıfta kalmıştır. İslam ülkelerin bir kısmı sınıfta kalmıştır, hemen hemen eski tabirle ülkelerin yönetimleri sağır ve dilsiz bir vaziyettedir. Bütün dünya sırtını dönse, bütün dünya unutsa biz Filistin davasını unutmayacağız. Biz Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz. Çünkü bizim için Filistin sadece bir siyaset değil, Filistin davası bizim için kalbimizin bir parçasıdır, zihnimizin bir parçasıdır, aklımızın bir parçasıdır, vicdanımızın bir parçasıdır, imanımızın bir parçasıdır. Dolayısıyla Filistin'de özgür bir Filistin devleti kurulana kadar baş şehri Kudüs olan Filistin olan bir devlet kurulana kadar inşallah bu mücadele devam edecek. Bizde bu mücadele destek olmaya destek vermeye devam edeceğiz"
ÇİN HÜKÜMETİNİN DOĞU TÜRKİSTAN POLİTİKALARI
Çin'in Doğu Türkistan'da izlediği politikaları da eleştiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Çin hükümeti tarafından yapılan açıklamalardan anladığımız kadarıyla Doğu Türkistan'da uzun yıllar büyük bir zulüm çeken, oradaki Türk kardeşlerimiz, soydaşlarımız, dindaşlarımız maalesef Ramazan ayıyla birlikte çok yoğun bir saldırı altında kaldılar. Ramazan ayı içerisinde biliyorsunuz zorla oruçlarını bozdurma politikası takip edildi. Camiler ciddi bir şekilde yasaklandı, Müslümanların ibadet yapmaları yasaklandı. Ayrıca bir takım çok katı asimilasyon politikalarıyla uzun yıllardır devam eden Doğu Türkistan'daki, oradaki Müslüman kardeşlerimizin imha edilmesi, asimile edilmesi politikasına hız verildi. Resmi rakamlara göre 96 kişinin çıkan olaylarda öldüğü ifade ediliyor. Tahminimiz odur ki bunun çok üzerinde bir Müslüman Türk kardeşimiz şehit edilmiştir. Bu Doğu Türkistan'daki Çin hükümeti uygulamalarını da şiddetle, lanetle kınıyoruz. Bütün Türkiye'yi bütün İslam coğrafyasını, bütün Türk dünyasını bu vahşeti kınamaya buna karşı dünya ülkelerinin tedbir almaya doğru harekete geçmeye davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI