AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP'nin "cumhurbaşkanı adayını biz belirleriz" zihniyetinden dönüşerek "Bizim adayımız da dindar" diye ortaya çıkmak zorunda kaldığını savunurken, "Bunun bir anlamı vardır: Türkiye'deki 150 yıllık siyasi mücadeleyi millet kazanmıştır" dedi.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları çerçevesinde Korel Termal Otel'de 40'a yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Ak Partili Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de yer aldı.
SEÇKİNLER ÜLKEYİ YÖNETTİ
Toplantıda cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkati çeken Numan Kurtulmuş, milletin seçkinler zümresi tarafından yönetilmesi döneminin bittiğini belirterek şunları söyledi:
"1946'dan bu yana Türkiye'de hep sandık ortaya konuldu ama sandıktan hangi irade çıkarsa çıksın, bu iradenin önüne konulan süzgeçler vasıtasıyla bu seçkinler, bu elitler, Türkiye'yi yöneten bu azınlık zümre ne istiyorsa onu gerçekleştirdi. Eğer elinden gelmiyorsa darbe yaptı."
DEMİREL VE SEZER'E ELEŞTİRİ
Eski cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ile Ahmet Necdet Sezer'e de yüklenen Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Eğer millet iradesini yansıtacaksa, o zaman da cumhurbaşkanlığı makamı, eski Türkiye'nin emniyet supabı olarak devreye girdi. 28 Şubat döneminde cumhurbaşkanı olan Sayın Demirel'in nasıl devlet adına icraatlar yaptığını, millet iradesiyle parlamentoya gelen seçilmiş iradeye karşı bir takım operasyonlar yapanların elinin ne kadar güçlendiğini hatırlayınız. Aynı şekilde Sayın Ahmet Necdet Sezer'in AK Parti'nin ilk iktidar döneminde nasıl devlet adına, seçkinler adına, ülkeyi yöneten oligarşi adına bir emniyet supabı vazifesi gördüğünü hatırlayınız. Hemen hemen Ak Parti hükümetinden gelen her türlü teklif ve tasarı geri döndü. Birçok şey yapılamaz hale geldi. Eski Türkiye'nin emniyet supabı cumhurbaşkanlığı makamı idi. Cumhurbaşkanlığı makamı ise halka bırakılmayacak kadar önemliydi." 
"CHP 'ADAYIM DİNDAR' DİYOR"
Türkiye'deki bütün cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sıkıntı yaşandığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanı adayını biz belirleriz' diyen CHP zihniyetinden, şimdi çok şükür 'Ekmeleddin İhsanoğlu, vallahi billahi bizim adayımız da dindar' diye ortaya çıkmak zorunda kalan CHP... Bunun bir anlamı vardır: Türkiye'deki 150 yıllık siyasi mücadeleyi millet kazanmıştır. Türkiye'de 64 yıllık çok partili siyasi hayatımızda siyasi mücadeleyi millet kazanmıştır ve inşallah zaferi 10 Ağustos'ta ilan edecektir. Bu kilit milletin elinde olacaktır. 10 Ağustos'ta bütün emniyet supablarını millet eline alacaktır."
DIŞ POLİTİKA KONUŞMALARI DİNLENMİŞ
Emniyet Müdürlüğü'ndeki 'Paralel yapı' tartışma ve operasyona da değinen Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Başbakan'ın, benim, birçok arkadaşımızın yaptığımız konuşmalar dinlenmiş. Dışarıda insanlarla yaptığımız konuşmalar, yani Türkiye'nin dış politikası ile ilgili birtakım konuşmalar dinlenmiş. Türkiye'nin bu konudaki birileri, bize birtakım görüşler ifade etmiş, bunlar dinlenmiş. Başbakan'ın, devlet başkanları ile başbakanlar ile yaptığı görüşmeler dinlenmiş ve bunlar belirli bir yerlere servis edilmiş. Şimdi bunun hesabı sorulacak. Devleti çalışamaz hale getirmek isteyenlerden, Türkiye'yi Ukrayna'dan bin beter hale getirmek isteyenlerden bunun hesabı sorulacaktır."
"ÖCALAN MUHATAP DEĞİL"
Numan Kurtulmuş, toplantıda bir soru üzerine de Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmadığını, siyaset kurumunun iradesi ve milletin isteğiyle yeni bir süreç başlatıldığını söyledi. Kurtulmuş, "Çözüm sürecinde bir numaralı irade milletin kendisidir. Elinde silah olanın da 'Ben silahı bırakacağım' demesi lazımdır. Elinde silah olan da 'Tamam ben silah bırakıyorum' diyor" diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışkan bir lider olduğunu söyledi. Eroğlu, "İstikrar kolay olmadı. Şevk, heyecanla çalışan, büyük düşünen bir lider var: Recep Tayyip Erdoğan. Gece- gündüz çalışıyor. Ben kendimi çalışkan bir adam sanırım. Ama ona bakınca 'Ben az mı çalışıyorum?' diye tereddüt ediyorum. Ben ki yerinde durmayan, gece gündüz çalışan biriyim" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Bakan Eroğlu, toplantının ardından şehir merkezinde temaslarda bulundu.

FOTOĞRAFLI