Mehmet TÜRK / DİYARBAKIR, () - MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin de aralarında bulunduğu 4 Kürdistan Ulusal Kongre delegesi, Kürdistan Ulusal Kongresi'nin toplanması için çağrıda bulundu. 
Irak'ta, IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinin ardından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ile İmam Taşçıer, Adem Özcaner, imzasıyla Kürt Ulusalar Kongresi'nin toplanması için çağrı yapıldı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Ulusal Kongre Hazırlık Komitesi delegelerine, bütün Kürt parti ve hareketlerine Ortadoğu'nun içinde bulunduğu bu önemli zaman diliminde, hazırlık komitesinin toplanması çağrısında bulunuyoruz. Tarihte her zaman hegemonik güçlerin hem Ortadoğu coğrafyasında, hem de özellikle Kürdistan coğrafyasında plan ve projeleri olmuştur ve bugün de hali hazırda bu politikalar devam etmektedir. Bu münasebetle de Kürtlerin ortak, milli bir projesi olmalıdır. Kürtler, ancak Ulusal Kongresini gerçekleştirmekle ortak bir siyasal çizgide buluşabilirler. Bu esas üzerine belirtmek isteriz ki, Irak'ta meydana gelen son gelişmeler ve saldırılar Kürdistan'nın batısındaki ve güneyindeki kazanımları ciddi derecede tehlikeye düşürürken, öte tarafta da Kürdistan halkının birliği için de imkan ve fırsat doğuruyor. Bu nedenle Kürdistan'ın ve Kürt halkının ulusal menfaatlerine hizmet edecek ortak bir siyasal zeminde hareket edilebilmesi için Kürlerin acilen ve en kısa zamanda toplanmaları elzemdir."