AK Parti kulisleri son iki gündür ilginç bir gelişmeyi tartışıyor. İddialara göre AK Parti Milletvekili Ali Babacan, bir kez daha ekonomi yönetimine geliyor. Kabinede yer almayan ve neredeyse hiç görünmeyen Babacan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekonomiden sorumlu başdanışmanı olacağı iddia edildi.

Ali Babacan ile ilgili bugüne kadar çok şey konuşuldu, çok şey tartışıldı. Özellikle 1 Kasım seçimleri sonrası piyasalarda Ali Babacan beklentisi bir hayli gelişti; ancak yeni açıklanan kabinede yer almadı. Babacan, kabinenin açıklanmasından sonra kelimenin tam anlamıyla sırra kadem bastı.

BURUK AYRILDI İDDİASI

Ankara kulislerinde Babacan'ın, bakanlık görevinden ayrılırken de bir hayli buruk olduğu, Dışişleri Bakanlığı'ndan kaynaklanan bazı hakları için ısrar ettiği belirtilmişti. Babacan'ın özellikle makam aracı tahsisi konusundaki tavrı Ankara kulislerinde bir hayli tartışılmıştı.

BOMBA KULİS İDDİASI

2015 yılının son günlerinde kulisleri hareketlendiren bir iddia daha ortaya atıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetiyle yeniden aday olduğu belirtilen Babacan'ın, bir kez daha ekonomiyle ilgili aktif görev alacağı ileri sürüldü. Babacan'ın Davutoğlu'na ekonomiyle ilgili danışmanlık yapacağı ve hatta odasına bile yerleştiği belirtildi.