BURSA’da, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veren siyasi partilerin il başkanları seçim kampanyasına bağışta bulundular. Kampanyaya katılan 9 yaşındaki Aygül Tuman da 10 liralık harçlığıyla İhsanoğlu’na destek verdi.
CHP İl Başkanı Metin Çelik, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, DSP İl Başkanı Fikret Yılmaz, BTP İl Başkanı Ali Garaçoğlu, DP İl Başkanı İsmet Koyuncu başta olmak üzere vatandaşlar Ziraat Bankası Heykel Şubesi'nde İhsanoğlu'nun hesabına bağışta bulunmak için toplandı. Partililerle birlikte bankaya gelen Aygül Tuman da 10 liralık harçlığını İhsanoğlu’nun hesabına yatırdı.
CHP İl Başkanı Metin Çelik, Erdoğan'ın devletin bütün imkanlarını arkasına alarak adaletsiz bir kampanya yürüttüğünü savunarak, "Validen kaymakama. TRT'den YSK'ya bütün kurumlar Erdoğan'ı Çankaya'ya çıkarmak için seferber olmuş durumda. Bir yanda güç tutulmasına uğrayan muktedir, diğer yanda çok kısıtlı olanaklarla mütevazı bir şekilde kampanyasını yürüten saygın bir bilim insanı. Bu yaşananlara tanık olan vatandaşlarımız 10 Ağustos’ta haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme sandıkta ‘dur’ diyecektir" dedi.
Başkan Çelik, açıklamanın ardından Ekmeleddin İhsanoğlu’nun hesabına 516 lira bağışta
bulundu.

FOTOĞRAFLI