İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "İzmir Binali Yıldırım’a muhtaç" sözüne yanıt verirken, "İzmir, hiçbir şeye muhtaç değildir. İzmir kendi göbeğini kesecek kadar kalkınmasını, gelişmesini, sürdürebilecek büyüklükte, irade ve insan yapısına sahip, onurlu bir kenttir" dedi.
Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin ortak projesi Bergama Katlı Otaparkı’nın temeli törenle atıldı. Toplam 5 milyon 347 bin TL’ye malolacak otoparkın yüzde 80 maliyetini (4 milyon 278 bin TL) Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Otopark toplam 350 araç kapasiteli, 4 katlı tesisin zemin katında işyerleri yeralacak.
Bergama Katlı Otoparkı temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Bornova Belediye Başkan adayı Olgun Atilla, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven, Dikili Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, partililer ve Bergamalılar katıldı.
KÜSMEYEN ADAY ADAYLARINA TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasının başında CHP Parti Meclisi tarafından aday gösterilmemelerine karşın küsmeyen ve törene katılan belediye başkan ve aday adaylarına teşekkür etti. Kocaoğlu, şöyle dedi:
"Örnek duruş sergilediler. Siyaset dersi verdiler. Aday gösterilmemelerine karşın aslan gibi törene katıldılar. Can dostum Osman Özgüven, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz buraya gelerek örnek davranış sergilediler. Siyaset dersi verdiler. İzmir, hem de Türkiye’nin siyasi geleneğine yerleşmesinde, siyasetin nasıl yapılması gerektiği konusunda örnek olacaklar."
Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan'ın, "İzmir geri kaldı. İzmir köy. İzmir Binali Yıldırım’a muhtaç" dediğini ancak, kentin hiçbir şeye muhtaç olmadığını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu:
"İzmir, Türkiye’de kendi göbeğini kendi kesecek bir kenttir. Yıllardan beri merkezi Hükümet’ten katkı almadan, kendi yapacağımız ancak Ankara’nın gereken izinleri geciktirmesine karşın, para pul istemeden İzmir kalkınmasını, gelişmesini sürdürebilecek büyüklükte, insan yapısına, onuruna sahip bir kenttir."
"İZMİR KURU GÜRÜLTÜYE PABUÇ BIRAKMADI"
İzmir’in diğer tüm illerden farklı olduğunu daha aydınlık, demokrat yapısıyla insana insan olduğu, insanı sevdiği için davranılan kent olduğunu, kuru gürültüye pabuç bırakmadığını anlatan Kocaoğlu şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan, bakan, hükümet temsilcisine sesleniyorum; Sözle siz bizden oy alamazsınız. Yapacağınız tek şey var. Hükümette kaldığınız müddetçe İzmir’in merkezi bütçeden aldığı payı katlayarak arttıracaksınız, İzmir’e hizmet edeceksiniz. Yerel yönetimlerle birlikte kentin ihtiyacı projeleri gerçekleştireceksiniz. O zaman biz oy verelim mi vermeyelim mi diye düşeneceğiz. Yoksa 'Bana oy ver ben sana hizmet edecim' sözüyle olmaz. Biz kuru çaylarda çok boğulduk."
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın 13 Aralık’ta aday ilan edilmesinden 45 dakika sonra adaylık başvusunu yaptığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
"17 Aralık ve sonrasını konuşmuyorum. O genel siyasetçilerin işi. Onlar, Yargı konuşacak. Ben aday olmaya karar verdiğim tarih olan 13 Aralık’taki koşullarla yarışmak istiyorum. 17 Aralık’tan sonrasını konuşmayacağım. Onu siyasi bir meta olarak kullanmayağıım. Bize yakışmaz,"
Kocaoğlu, Bergama’nın seçimden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasına karşın, yasadaki yatırım yapabilme esnekliğinden yararlanarak oradaki arazi yollarını asfaltladıklarını, otopark için de destek verdiklerini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:
"Arazi yolları bitmez tükenmez. Her sene devam edecek. Tüm arazi yollarını asfaltlayacağız. Tarıma çok büyük önem veriyoruz. Kırsal kalkınması ve ülke insanını doyması için tarımda ihracatın artması gerekiyor. Ülkenin bağımsız olması için de bu önemli. 10 yıldır tarımı hayvancılığı destekliyoruz. Fidan dağıtacağız yetmezse bir daha dağıtacağız. Yolları yapacağız. Toprak tahlilleri yapacağız. Ürünlerin değerlendirilmesi için çalışacağız İyi tarımı, organik tarımı destekliyoruz."
İZBAN'da bu yıl içinde Torbalı, ardından da Selçuk’a gideceklerini belirten Kocaoğlu, “Er geç hızlı şekilde Bergama’ya da banliyö gelecek İstanbul hızlı tren hattı da buradan geçecek. Belediyeler görevini yapmış Bergama halkı hem diğer şehir hem de İzmir’e konforlu daha kolay ve ucuz şekilde seyahat edebilecek” dedi. Kocaoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarını “Bunları biliyor musunuz” başlığıyla Bergamalılar’a anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunun Hazine’nin notundan daha iyi pozisyonda olduğunu, Hazine’ye olan borcu kalmadığın, 90 dakika aktarmayla Türkiye’nin en ucuz toplu ulaşım sistemine sahip olunduğunu, Türkiye’deki arıtmaların yüzde 25’inin İzmir’de olduğunu, Büyük Körfez Projesini, Kadifekale dönüşümünü, dargelirleye ekmek üretimi ve sağlık hizmetini, taşeron sisteminin kaldırılmasıyla ilgili açıklamalar yapan Kocaoğlu, sadeci 1 ay içinde temeli atılan, devam eden işlerin toplam maliyetinin 1,5 milyar TL olduğunu söyledi.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bugünün kendisi için özel ve anlamlı olduğunu, kent içindeki trafik ve otopark sorununun çözümü için katlı otoparkı yaptıklarını anlattı. Gönenç, "Açılışını da sizlerle birlikte yapacağız. Bergamalılar adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tesis maliyetinin yüzde 80’ni karşıladığı için teşekkür ederim" dedi. Konuşmaların ardından uzaktan kumanda butonuna basan Kocaoğlu, Gönenç ve törene katılan protokül üyeleri katlı otoparkın temelini attı.