İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, Anadolu Birliği Derneği’ni ziyaret etti. Başbakan ve Hükümet’le ilgili hem ülke içinde hem de yurtdışyında bir güven problemi olduğunu belirten Kocaoğlu, İzmir'e yapacakları yatırımlarla ilgili eleştirilere “Bizde uçan, kaçan proje yok. Hepsi insana dokunacak projeler” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, partisinin Konak Adayı Sema Pektaş, Bornova Adayı Olgun Atilla ile birlikte Anadolu Birliği Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Koçali Al ve yönetim kurulu üyelerinin evsahipliği yaptığı ziyarete pek çok hemşehri derneği temsilcisi katıldı. Kocaoğlu burada yaptığı konuşmada, 10 yılda İzmir'in emin adımlarla kalkındığını, yeni projelerle kalkınmanın daha da artarak süreceğini söyledi. Kocaoğlu, “Yerel yönetimler kentin ihtiyaçlarını karşılar. 10 senedir bizim bir farkımız var. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız yerelde kalkınma politikasıyla, belediye hizmetleri dışında, kentin ve kentlinin kalkınması için çalışıyoruz. Sınavımız, yaptığımız işler ve hemşehrilerimizle olan ilişkilerimiz. Ayrım yapmadan herkese adil davranıyoruz” dedi.
Bugüne kadar yapılan ve gelecek dönemdeki projeleriyle ilgili ise iddalı konuşan Kocaoğlu, yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Kocaoğlu, “Bizde uçan, kaçan proje yok. Hepsi insana dokunacak. Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yılda yatırım gücümüzü 12 kat arttırdık. 2013 yılında 1 milyar 208 milyon liralık yatırım yaptık. Koskoca merkezi hükümet ise sadece 728 milyon liralık yatırım yaptı. Bütün projelerimizi hayata geçirebilecek güçteyiz” diye konuştu.
“BAŞBAKAN VE HÜKÜMÜTE GÜVEN PROBLEMİ VAR”
Türkiye'de Başbakan ve Hükümete karşı güven problemi olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Ne 76 milyon vatandaşımızda, ne de yurtdışında güven kalmamıştır. Bu güvenin yeniden tesis edilmesi çok zor görünüyor. Herkes eli göğsünde ne olacak diye bekliyor. Ekonimi de etkileniyor. Ülkenin güven bunalımını aşacak formülü bulacağına inanıyorum. Yerel seçimde güçlü bir değişimin kapısını aralamamız gerekiyor” dedi.
Kocaoğlu, Diyarbakır’a bir kez daha gezi yapılıp yapımayacağıyla ilgili soruya ise sıranın Diyarbakırlılar’da olduğunu, İzmir Fuarı’nda, onur konuğu kent olarak Diyarbakır’ı ağırlayacaklarını söyledi. Kocaoğlu, barışın, insanların birbirinin, gelenek ve göreneklerini tanımasıyla olabileceğine inandığını belirtti.
YÜKSEL: “AKLANMADAN ADAY OLARAK DOLAŞMASI DOĞRU DEĞİL”
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise, yapılan operasyon sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratlarının yargı karşısına çıktığını hatırlattı. CHP’nin hazırladığı 'Sabah-ATV Yolsuzluğu Fezlekesi' kitabını herkesin okuması gerektiğini söyleyen Yüksel, “Mahkeme kararıyla yapılan yasal dinlemelerden oluşan fezlekede AKP Büyükşehir adayının görevlendirilmiş olduğu yazıyor. 'Aklanmadan burada dolaşıyor olması doğru değil' dedik. Bize bir AKP’li arkadaş 'Sizin de Belediye Başkanınız 397 yılla yargılanıyor. Siz nasıl aday yaptınız' dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi iddianamesinde rüşvet yok, yolsuzluk yok, haksız zenginleşme yok. Mahkemeye gittik oturduk, yargıçları görevden almadık, polislerin yerini değiştirmedik. Bizim Belediye Başkanımız adaletin karşısına çıktı, 100 saat süren yargılamaya katıldı ve bilirkişi raporları temiz çıkıyor. İnşallan da beraat edecek. Adayınız da çıksın yargının önüne, aklansın gelsin” diye konuştu.

UB (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)