CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Devlet Malzeme Ofisi'nin (DMO) 30 Mart yerel seçimlerinde Kocaeli'nde  kullanılacak oy pusuluların basım ihalesini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olan Ömer Polat'ın firmasının kazanmasını ahlaken ve siyaseten doğru bulmadıklarını belirtti. Kuşkan, bu durumu  İl Seçim Kurulu'na dilekçe ile şikayet ettiklerini söyledi.
CHP Kocaeli İl Başkanlığı'nda açıklama yapan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, "Devlet Malzeme Ofisi'nin açtığı oy pusulası ihalesini CNR Basım firması almıştır. O prosedüre uyan her firmanın bu ihaleye girme hakkı vardır. Vasıflara uygun olan her partili ve herkes bu ihaleye katılabilir. Bizi fiyatı, kimin aldığı, nasıl aldığı ilgilendirmiyor. Fakat burada etik olarak bir sıkıntı yaşanmaktadır. Bu firmanın sahibi, Başkan danışmanı Ömer Polat ve çocukları gözüküyor. Fakat AKP'nin kurullarında görev yapması ve danışmanlık yapması nedeniyle orayla ilgili bir ilişkisi var. Bu durum bizim aklımızı karıştırıyor" diye konuştu.
Yalçın Kuşkan, İl Seçim Kurulu'na şikayet dilekçesi verdiklerini de belirterek şöyle devam etti:
"İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na bugün müracatta bulunarak bu konuyla ilgili rahatsızlığımızı ifade eden dilekçeyi hukukçu arkadaşlarımızla birlikte verdik.  Bu durum bizim yüreğimizde siyasi ve politik zekamızda soru işaretleri oluşturuyor. Bu durumu ahlaken ve siyaseten doğru bulmuyoruz."

EA(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)