SİYASİ partiler 30 Mart'ta yapılacak yerel beçimlerde belediye başkan adaylarını açıklamayı sürdürürken Kocaeli'de sadece CHP kadın aday gösterdi. 2009 yılında 'İlçe' statüsüne alınan Başiskele'de CHP'nin adayı olan ve yıllarda öğretmenlik de yapan avukat Aysun Kılınç,  kadınların yönetimde görev almasının gerekliliğini ve her görev için de aday olabileceklerini göstermek için aday olduğunu söyledi.
Halen Kocaeli'de tek kadın aday olduğu belirtilen Avukat Aysun Kılınç, yıllardan bu yana tüm siyasi partilerin gündeme getirmesine ve kadınlara daha fazla yer açacaklarına yönelik söylemlerine rağmen bunun gerçekleşmediğini söyledi. CHP'nin Kocaeli'de de bir çok ilçede önce ön seçim yaptığını ancak erkeklerin tercih edildiğini söyleyen Kılınç  şöyle devam etti: 
"Kadınlarımız birçok göreve talip. Ön seçim çalışmalarımızda o kadar çok kadın aday adayı vardı ki, hepsi de dayanışma içersinde yarıştı. Ama üyelerimiz erkek adayları tercih etti. O yüzden ben tek kaldım. Tabii ki birkaç kadın adayın daha seçilmesini arzu ederdim. Tek aday olmaktan mutlu değilim. Siyasete girme sebebim kadınların yönetime gelmesi ve kadınların her alanda her göreve aday olabileceğini göstermek ve bunu sağlamak içindi. Diğer partilerin tercih nedenlerini bilmiyoruz. Onlara da kadın adayları seçmelerini diliyorum. Siyasi partiler, genellikle kadına evinden ve mahallesinden ayırmadan siyaset yaptırıyorlar."
Kadın adayların siyasette daha da fazla olması gerektiğini söyleyen Kılınç konuşmasını söyle sürdürdü: 
"Kadınlar parti üyesi oluyor ama hiç evinden veya apartmanından veya sokağından ayrılmıyor. O yüzden hiç bir göreve de çok fazla gelmiyor. Özellikle fiili emek gerektiren alanda diğer partilerde de çok fazla kadın görmüyoruz. Ben biraz olsun diye aday oldum. Burası yeni bir ilçe. Aslında yeni ilçe olan Başiskele bölgesi, Kocaeli'de 2-3 bin yıllık geçmişi olan en eski yerleşim yeri. Eski adı 'Astakoz' olarak biliniyor. Yeni ilçe olduğundan burası ilçe kimliğine henüz sahip değil. Benim ilk projem burayı ilçe kimliğine kavuşturmaktır. Örneğin bir devlet hastanesi yok. Bilboardlarda belediyemiz yazmış: '3 hastaneye kavuşuyoruz' diye. Ama 3 hastane de özel. Biz devlet hastanesi istiyoruz. Belediye hastane yapamayabilir ama yaptırtırabiliriz."
LEYLA ATAKAN FAKTÖRÜ
Türkiye'nin ilk il kadın belediye başkanı olan ve 1971 yılında görev dönüşü Gölcük Yolu'nda geçirdiği bir trafik kazasında ölen İzmit eski Belediye Başkanı Leyla Atakan'ı çok beğendiğini anlatan Kılınç, şöyle konuştu:
"İzmit Belediye Başkanlığı yapan Leyla Atakan'a azıcık benzesem iftihar ederim. Kocaeli inde iki belediye başkanı say deseler ilk önce onun adı aklıma gelir. Bu, bölgenin bir kadın adayını nasıl karşılacağını da ispat ediyor. Ayrıca bu bölgede yaşayan Kara Fatma adı ile anılan 1888-1955 yılları arasında düşmanla savaşan Fatma Seher Erden adlı bir kadın kahraman da var. Kadınlara her zaman değer verilmeli."