CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HSYK düzenlemesini onaylamaması gerektiğini söyleyerek,  "Eğer Cumhurbaşkanı, HSYK yasasını onaylarsa, yargı, artık hükümetin güdümünde bir resmi daire konumuna indirgeniyor. Adalet Bakanı ve müsteşarı bundan sonra artık baş kadı olarak görev yapacakları bir konuma gelmişlerdir. Baş kadının da temel görevi, ülkedeki diktatörün çıkarlarını korumak, yolsuzluk ve hırsızlık iddialarını boşa çıkartacak hukuk adımlarını atmaktır" dedi. "ÜLKENİN BAŞBAKANI BÜTÜN TELEVİZYON EKRANLARINI ESİR ALMIŞ DURUMDA"

CHP Sözcüsü Haluk Koç, "Ülkenin Başbakanı bütün televizyon ekranlarını esir almış durumda. Kendi iç dünyasını yansıtan saçmalamalarına böğüre böğüre devam ediyor. Türkiye yarı kapalı bir rejime dönüştürülmüş durumda. Eğer Cumhurbaşkanı, HSYK yasasını onaylarsa, yargı, artık hükümetin güdümünde bir resmi daire konumuna indirgeniyor. Adalet Bakanı ve müsteşarı bundan sonra artık baş kadı olarak görev yapacakları bir konuma gelmişlerdir. Baş kadının da temel görevi, ülkedeki diktatörün çıkarlarını korumak, yolsuzluk ve hırsızlık iddialarını boşa çıkartacak hukuk adımlarını atmaktır" diye konuştu. "CUMHURBAŞKANI, MAKAMINI VE KENDİSİNİ AÇIKÇA YIPRATMAKTADIR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün makamını ve kendisini yıprattığını ileri süren Haluk Koç şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı Anayasanın 104. Maddesindeki görevleri ile diktatörün talepleri arasına sıkışmış trajikomik bir görüntü ortaya çıkmıştır. Cumhurbaşkanı, gelecekte kafasında planladığı koltuk için hiçbir zaman hesap yapamaz. Görevleri Anayasada planlanmıştır. Bunun dışında hareket edemez. Yakın dönem hangi koltuğu, ne şekilde elde edebilirim. Dayandığı hesap budur. Sayın Cumhurbaşkanı, makamını ve kendisini açıkça yıpratmaktadır. Bizzat Anayasanın 104. Maddesini, ihlal etmektedir." "'ALO FATİH' KULAĞIN ÇINLASIN"

Haluk Koç, "Türkiye sınır tanımayan gazeteciler örgütünün 2014 basın özgürlüğü listesinde, 180 ülke arasında 154. Sırada yer almaktadır. İçler acısı bir durum. 'Alo Fatih' kulağın çınlasın. Diktatör korktukça baskılar artmaktadır. Köşeye sıkıştıkça saldırmaktadır" dedi. "TÜRKİYE'DE HER ALANDA, HERKES FİŞLENMEKTEDİR"

Fişleme iddialarına da değinen Koç, fişlendiğini iddia ettiği bazı isimleri okuyarak, "Sayın Efkan Ala belge belge diyordun. Bu belgeleri alnınıza dayayalım mı? Siz bu insanlarımızı, Kürt , Ulusalcı Alevi diye nasıl bölersiniz. Allah'tan da korkmuyorsunuz. Muşlular, Diyarbakırlılar… en büyük bölücü sizsiniz. Türkiye'de her alanda, herkes fişlenmektedir" diye konuştu. "ŞEYTANIN SURETİ OLDUNUZ DÜNYADA"

İktidarı sert bir dille eleştiren Koç, "Bütün pisliklerinizle beraber gideceksiniz. Gelmemek üzere sandığa gömüleceksiniz. Tarif ettiğin bu yapı ile 12 yıldır halvet olan 'ne istediniz de vermedik' diyen sen misin? Vebaliniz de büyük günahınız da büyük. Şeytanın sureti oldunuz dünyada" dedi.

Halka Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın hakim savcı ve polis değişikliklerinden sonra tahliye edildiğini söyleyen Koç, sıranın bakan çocukları ve Zarrab'a geldiğini ileri sürdü. "BU BAŞBAKANIN 'ALO FATİH'İ İLE BAĞDAŞTIRILABİLECEK BİR OLAY DEĞİL"

Mustafa Sarıgül'ün adaylığına ilişkin internet sitelerinde dolaşan ses kayıtlarına ilişkin Koç, "Bu Başbakanın 'Alo Fatih'i ile bağdaştırılabilecek bir olay değil. 'Alo Fatih'i temize çıkartacak bir karşı hamle olarak sunulması komik. Sarıgül'ün adaylığı, aralık ayındaki parti meclisinde kesinleşti. Sayın Ayaydın, beklentisini ifade etmiş olabilir" diye konuştu. (HT)