ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep Medya Platformu ile Anadolu Aslanları İşadamları Derneği işbirliğiyle bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödülleri' törenine katıldı. Şehitkamil Kamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Erdoğan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, işadamları ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ortak çıkış yolu bularak gelecek yılın ilk çeyreğinde Kıbrıs sorununu çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Pazartesi Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades ile görüşeceğiz. Bir ortak çıkış yolu bulabilirsek; sürekli müzakerelere başlayıp hedefimiz gelecek yılın ilk çeyreğinde bu Kıbrıs sorununu temelli olarak ortadan kaldıracak bir çözüm şekli ortaya çıkarıp reformlara sunmak olacaktır" dedi.
Kıbrıs'ın geçmişten bugüne yaşadığı sorunları anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, anavatan olmadan yavru vatanın olmayacağını ifade ederek, "Kıbrıs Barış Harekatı, bize barış, güven ve huzur getirmiştir. Sadece biz canımızı kurtarmadık, Rum’lar da kurtuldu. Biz bugün Barış Harekatı sayesinde hayattayız" dedi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Dum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’in müzakere masasına oturmadığını da ifade ederek şöyle konuştu:
"Şimdi müzakerelere başlamak için 9 ay önce seçilmiş olmasına rağmen Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades masaya gelmemiştir. Bir açıklama yaparak sorunlarının olduğunu müzakere masasına daha sonra geleceğini söyledi. Arzusu, müzakere masasına oturmadan alacağını almak. Böyle bir müzakere zaten dünyada yoktur. Oturacağız, konuşacağız ve bu işi bitireceğiz. Ama müzakere masasına şu ana kadar gelmiş değildir. Pazartesi Kıbrıs’a döndüğümde Rum Yönetimi’nin şimdiki Başkanı Nikos Anastasiades ile görüşeceğim. Ben Cumhurbaşkanı seçildiğim zaman Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon benden garanti istemişti. ‘Senden önceki Cumhurbaşkanınızın yaptığı görüşmeleri bıraktığı yerden devam etmeye hazır mısın?’ Ben de bir taahhüt mektubu yazmıştım, 'hazırım' diye. Şimdi aynı taahhüt Rum Yönetimi’nden istenmiştir ama vermemiştir. Taahhüdü vermediği gibi ‘Ben kabul etmem’ diyerek yeni bir taktik ortaya koymuştur. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades ile pazartesi görüşeceğiz. Ortak çıkış yolu bulabilirsek; sürekli müzakerelere başlayıp hedefimiz gelecek yılın ilk çeyreğinde bu Kıbrıs sorununu temelli olarak ortadan kaldıracak bir çözüm şekli ortaya çıkarıp reformlara sunmak olacaktır."
Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Gaziantep’in marka patent başvurusunda 5'inci, ihracatta ise, 6’ncı sırada yer aldığını belirterek, bilincinde oldukları gazi şehrin markalaşmasını daha da arttırmayı amaçladıklarını söyledi.
Gaziantep Medya Platformu Başkanı Nazmi Özkoyuncu ise geçen yıl bölgesel alanda verdikleri ödül törenini bu yıl daha geniş kapsamlı yaptıklarını söyledi.
Yapılan konuşmalarının ardından kente katkı sunan aralarında işadamı, sanayici ve sanat dünyasından isimlerin de bulunduğu 79 kişiyi ödül verildi.