Bayram BULUT/DİYARBAKIR, () - BDP Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, kadın örgütlenmesi ne kadar güçlü olursa, kadın bakış açısının yerel yönetimlere o kadar yansıyacağını söyledi. Kışanak, seçim çalışmalarını vaatler üzerine değil, talepleri açığa çıkarmak üzerine kurduklarını da belirtti. 
BDP'nin Diyarbakır'da Belediye Başkanı ve eş başkan olarak gösterdiği kadın adaylar, Kayapınar Belediyesi Cigexwin Kültür Merkezinde bir araya geldi. Bütün Kürtlerin ulusal marş olarak kabul ettiği 'Ey Rakip' marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, özellikle kadın çalışmaları ve kadın örgütlenmesinin önemine değildi. Kışanak, bu kentin ve bu ülkenin değerlerinin, doğal zenginliklerin ve sosyal imkanlarının bu halkın malı olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Bizim yapmamız gereken halkın ihtiyaçları, beklentileri ve talepleri doğrultusunda bunları hayata geçirmektir. O nedenle biz bu seçim çalışmalarımızı vaatler üzerine değil, halkın taleplerini açığa çıkarma üzerine kurduk. Ve bundan sonra da yönetim anlayışımızın bir parçası olarak devam ettireceğiz. Bu sosyal forumlar çok etkili ve güçlü bir şekilde sosyal alan örgütlenmesi olarak kendisini örgütleyecek. Biz geleceğiz, bu platformlara hesap vereceğiz. Bunların görüşünü dinleyeceğiz. Beklentilerini, ihtiyaçlarını, tartışmalarını dinleyeceğiz. Planlamalarımızı bu platformlarda yaparak açığa çıkarcağız. Bu platformlardan kararlar çıkacak, biz de gidip bunları hayata geçireceğiz. Kadın bakış açısı, demokratik yönetim anlayışı, öz yönetim budur. Halkın isteklerine göre yönetim mekanizmalarının harekete geçmesi ve çalışmasıdır."  
'SİGARAYI ERKEKLER BULMUŞ, DUMANI BİZ ÇEKİYORUZ'
Konuşması sırasında sık sık öksüren ve görevlilerden su isteyen BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak'ın verilen suyu içerken, "Demokratik yönetim anlayışımızda öksürük molasıdır bu. Arkadaşlar bu da erkeklerin bize bir armağanı. Bence bu sigarayı erkekler bulmuş. Onlar sigara içiyor dumanı biz çekiyoruz" demesi salonda gülüşmelere yol açtı.

BB(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)