Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için açılan seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri halkımızın seçimi. Seçimlerde kendimize oy vereceğiz. Rojava için oy vereceğiz. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın kurtuluşu, özgürlüğü için oy vereceğiz" dedi.
Diyarbakır'da HDP Eşgenel Başkanı ve Cumhurbaykanı adayı Selahattin Demirtaş için
merkez Bağlar İlçesi'nde seçim bürosu açıldı. Açılışı katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına tepki göstererek, "Filistin halkının üstüne bombalar yağıyor. Bu bir zülümdür ve insanlık suçudur. Mazlum Filistin halkı Ortadoğu'da yalnız bırakılmıştır. Bu katliama ortak olanları lanetliyoruz. İnsanlık adına yaşanan zulme ortak olmayın" dedi.
Suriye'nin Rojava bölgesinde yaşananlara da dikkat çeken Kışanak, "Rojava Kürdistan'ını kendi yarattı. Rojava halkı özgür alanlarında yaşamak istiyor. Fakat, buna engel olmak isteyen IŞİD çeteleri ve işbirlikçi devletler var. Kan üzerinden siyaset yapıyorlar. Artık zalimler bir yana mazlumlar bir yana saf tutmanın zamanı geldi" dedi.
Kışanak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde herkesi HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ı desteklemeye çağırarak, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri sadece Demirtaş'ın seçimi değil. Cumhurbaşkanlığı seçimleri halkımızın seçimi. Seçimlerde kendimize oy vereceğiz. Rojava için oy vereceğiz. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın kurtuluşu özgürlüğü için oy vereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI