DİYARBAKIR'da, iki aileden 400 kişinin BDP'ye katılma töreninde konuşan BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan Adayı Gültan Kışanak, seçim nedeniyle hükümetin çözüm süreci görüşmelerini diyalog düzeyinde sürdürdüğünü belirterek, "AKP hükümeti çözüm sürecini aslında askıya almış durumda" dedi. 
Diyarbakır'da Çiftçioğlu ve Kuzu ailelerinden 400 kişinin BDP'ye katılımı nedeniyle il binasında tören düzenlendi. Törene BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, BDP yetkilileri ve her iki ailenin temsilcileri katıldı. Törende konuşan Gültan Kışanak, mücadelelerinin bir siyasi parti mücadelesi olmadığını belirterek şunları söyledi:
"Kürt Halk Önderi sayın Öcalan bir barış ve çözüm süreci başlattı. Bu hükümet Kürtlerin önder olarak kabul ettiği sayın Öcalan ile görüşmek durumunda kalmıştır. Böyle bir müzakere başlamıştır. Bizler başından beri fazla bir şey istemiyoruz. Başka halkların ne hakkı varsa, biz de o kadarını istiyoruz, fazlasını istemiyoruz. Kimsenin hakkında ve toprağında gözümüz yok. Kendi ana vatanımızda, kendi dilimiz ve kimliğimizle yaşamak istiyoruz. Bu müzakerelerin özü buydu. Sayın Öcalan bu müzakerelerde barışta, çözümde ve demokratik yaşamda ısrar etti. Ne yazık ki gereken karşılığı henüz görmüş değil. Bir diyalog sürüyor ama bunun sonuç alması için Kürt halkının daha fazla birlik olması lazım. Seçim nedeniyle AKP hükümeti bu görüşmeleri şu anda diyalog düzeyinde sürdürüyor. Fakat, çözüm sürecini aslında askıya almış durumda. Seçimden sonra neler yaşanacağını Kürt halkının yaratacağı birlik ve mücadele belirleyecek."
Konuşmaların ardından BDP'ye katılan 400 kişi adına Çiftçioğlu ve Kuzu ailesinin ileri gelenlerine BDP parti rozeti takıldı.