GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarıma dayalı ekonomiyi geliştirebilecek her türlü yatırımın yüzde 50'sini hibe olarak veriyor.

Bakanlığın 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında hazırladığı 'Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı' Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen üreticiler başvurusunu, projeleri ile birlikte 27 Ocak 2014 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine yapabilecek.

Bakanlık, ekonomik yatırımlar için gerçek kişi başvurularında 300 bin liraya kadar, tüzel kişi başvurularında ise 800 bin liraya kadar olan yatırımların yüzde 50'sini destekleyecek. Yatırım projelerinin tamamlanma tarihi ise 1 Aralık 2014 olarak belirlendi.

Destekleme kapsamına alınan başvuru konuları ise; “Tarımsal ürünlerin işlenmesi-depolanması ve paketlenmesine yönelik yatırım tesislerinin yapımı, alternatif enerji kaynakları kullanılan yeni seraların yapımı, tarıma dayalı yatırım tesislerinde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynağı tesislerinin yapımı, koyun-keçi ve manda konularında olabilecek. (MV)