KİLİS'te, 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde 3 ilçe belediyesinin 1'ini kazanan AK Parti, 2014 seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre 3 ilçe belediyesinin de başkanlığını kazandı.
Suriye sınırındaki Kilis'te, 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti, 3 ilçeden 1'ni kazandı. AK Parti; Elbeyli'ni Demokrat Parti'den İsmail Kördeve'ye, Musabeyli'ni ise MHP'li Ayhan Yılmaz'a kaptırdı. 30 Mart 2014 seçimlerinde ise AK Parti, Belediye Başkan adaylığı için Hasan Kara, 2009 seçimlerinde kaybettikleri Elbeyli İlçesi'nde Süleyman Şimşek, Musabeyli İlçesi'nde ise MHP'den AK Parti'ye katılan Ayhan Yılmaz'ı aday gösterdi. Merkez ve 3 ilçede, 202 sandıkta 54 bin 269 seçmenin bulunduğu kentte dün yapılan seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti bir önceki seçimlerde kaybettiği Elbeyli ve Musabeyli'de seçimi kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre Kilis'in ilçe belediye başkanları şöyle:
* Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, * Musabeyli Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz ve * Polateli Belediye Başkanı Hakkı Çelik.

AHÇ(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)