'AKSARAYDA KONUŞTU: HIRSIZDAN KAHRAMAN OLMAZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'den sonra Aksaray'da partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Hükümet Meydanı'nda yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, Suriye savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülmesi konusuna değindi. Kılıçdaroğlu, "Bugün angajman kurallarına uymadığı için Türk Silahlı Kuvvetleri, bir Suriye uçağını düşürmüş. Angajman kurallarına uymadığı zaman yapılan hareketi hiçbir zaman eleştiremeyiz. Çünkü biz devletimizin tehlikeye sokulmasını istemeyiz. Sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz. Ama bunu miting meydanlarında 'Ben kahramanım' diye ilan edilmesini de istemeyiz. Neden? Çünkü hırsızdan kahraman olmaz. Kimse kurusa bakmasın."
YATAK ODALARINA PARAYI PARALEL DEVLET Mİ KOYDU
17 Aralık operasyonuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'Efendim 17 Aralık’ta hükümete paralel devlet darbe yaptı.' Şimdi Aksaray’dan soruyorum. Milletimizin vicdanına sesleniyorum. Bir, bakanın koluna, ekonomi bakanın koluna 700 milyarlık saati paralel devlet mi taktı? İki, Başbakan'ın oğlunun evine 30 milyon Euro’yu paralel devlet mi koydu? Üç, bakanların çocuklarının yatak odalarına bir değil, 2 değil, 3 değil, 7 büyük kasayı paralel devlet mi koydu? Dört, o kasaların içine milyon dolarları, Euroları, Türk liralarını paralel devlet mi koydu? Altı, Zarraf’ın haram para ile aile boyu onları Umre’ye paralel devlet mi götürdü? Bu sorumumun hiçbirisine bugüne kadar cevap almış değilim."
BİR HÜKÜMETİN, BİR DEVLETİ NASIL SOYDUĞUNA TANIK OLDUK
AK Parti'ye oy verenlere ve vatandaşların vicdanına seslenen Kılıçdaoğlu, "İlk kez Türkiye Cumhuriyeti'nde bir hükümetin, bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Çocuklarımızı, ülkemizin geleceğini düşünüyorsanız, temiz insanlar bu ülkeye yönetsin diyorsanız, sandığa gideceğiz. Oyumuzu kullanırken elimizi vicdanımıza koyacağız ve 6 okun böğrüne evet oyu basacağız" dedi.
BİZ DEVLETİ ADAM GİBİ YÖNETİRİZ
"CHP iktidara geldiği zaman devleti yönetebilir mi?" diye sorulduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Devleti kuran partiye bu soru sorulur mu? Elbette yöneteceğiz. Ama biz devleti onlar gibi yönetemeyiz. Çünkü biz, kul hakkı yemeyiz, hırsızlık yapmayız. Biz devleti adam gibi yönetiriz. Biz devleti, herkes kazansın diye yönetiriz. Siyasette, siyasetçinin cebi dolarsa vatandaşın cebi fakirleşir. Kural budur. Siyasetçi zenginleşmez, siyasetçi halkın zenginleşmesini ister" diye konuştu.

Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,()

(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)