KILIÇDAROĞLU: ŞEHİT POLİSLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM
Erzurum'dan uçakla Erzincan'a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanında 10 bin kişiye hitap etti. Kürsü yerine, yağmur altındaki vatandaşlar gibi ön tarafa çıkarak konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'den Başbakan Erdoğan'ın mitingi için Muş'da görev yapmak üzere giderken Kırşehir'de otobüsünün devrilmesi sonucu şehit olan 3 polis memuruna Allah'tan rahmet diledi.
'Hırsız Tayyip' sloganlarının atıldığı alanda Kılıçdaroğlu "Kendisine benim sesimi montaj yapması için bazı ipuçları vereyim. Benim oğlum Güney Kore'ye burs kazanıp gitti. Orada doktora yapıyor. Ben para göndermiyorum. Türkiye'ye gelip gidince uçak parası veriyorum. Ben arada bir oğlumla Skype'den görüşüyorum. Özellikle Pazar günleri uzun uzun sohbet ediyoruz. Benimle annesiyle konuşuyor. Bak başçalan yeri söylüyorum. Şimdi benim sesimle oğlumun sesini bir montajla bakalım. Şimdi sesleniyorum başçalana. Hadi montajla bakalım" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın ar damarının olmadığını bu yüzden utanma yetisini de kaybettiğini, bu halde bile meydanlara çıkarak oy istediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bizim güvenliğimizi sağlayan polis kardeşlerimiz var. Bu mitingi yaparken güvenliğimizi sağlayan polis kardeşlerimizdir. Onlar 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu ortaya çıkaran insanlar. Bu zat Muş'a giderken kendi güvenliğini sağlasın diye Orta Anadolu'dan Muş'a polis gönderiyor. Yolda şehit oldu polis kardeşlerimiz. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar, ailelerine de sabır diliyorum. Polis kardeşlerimiz iktidarın polisi değildir halkın polisidir" dedi.
Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN, ()

RD(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)