TUNCAY ÖZKAN  TAHLİYESİ MUTLU ETTİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan mitinginin ardından Erzurum'a geçerken Kars'ta Faikbey Caddesini dolduran kalabalığa seçim otobüsünden seslendi. Ardından Kars'tan uçakla Erzurum'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, merkez Palandöken ilçesinde belediye başkan adaylarının tanıtımın toplantısına katıldı. Ergenekon davası sanıklarının tahliyesi ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Tuncay Özkan ve bazı arkadaşların tahliye edilmesinden ötürü son derece mutluyum. Ama bazı tahliyelere izin verilmemesi gerçekten vicdanı rahatsız edici. Türkiye'de artık kimse hapislerde olmamalı" dedi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan salon toplantısında İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulkadir Demirci birer konuşma yaptı. Kapatılan Erzurumspor kaşkolu ve 25 numaralı mavi- beyazlı forma hediye edilen Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' sloganları arasında Erzurum'un tarihi özelliğinden ve Erzurum Kongresinden bahsetti. Erzurum'un kan kaybettiğini, göç verdiğini ve milletvekili sayısının azaldığını anlatan Kılıçdaroğlu, buna karşın Erzurum'un AK Partiye desteği azaltmadığını bildirdi.
YUMURTA ATILDI
Bu arada salon toplantısında zihinsel engelli olduğu belirtilen bir kadının Kılıçdaroğlu'na doğru attığı yumurta sahnenin merdivenlerine isabet etti. Kadın görevliler tarafından dışarı çıkarıldı.
"Erzurumluların vicdanına sesleniyorum siyasetçinin cebi dolar zengin olursa, halk fakir olur" diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşması 'Hırsız' sözleriyle kesildi. AK Partinin mitingine katılan bir kişinin cüzdanının çalındığını ama korkudan 'hırsız var' diye sesini çıkaramadığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Onun ünvanını sadece siz söylemiyorsunuz. Bütün dünya biliyor, tanıdı. Kul hakkı yiyenden, haksızlık yapandan hesap soracağım. Temiz siyaset gelinceye kadar mücadelemi sürdüreceğim. Yeter ki, özgür ve bağımsız bir ülkeyi ayağa kaldıralım. Sizlerle beraber bu ülkede barışı ve kardeşliği getireceğiz. Biz, Sivas, Erzurum Kongresiyiz. Kuvayı Milliyeyiz. Biliyorsunuz Başbakan olarak koltuğa otururken sözü vardı. 'Yolsuzluk ve yoksulluğu önleyeceğim' diyordu. Şimdi 'youtube ve twitter'i yasaklayacağı' diyor. Niye? 'Hırsızlıkları ortaya çıkmasın' diye. CHP olduğu sürece senin maskeni indirmek benim görevim olacak." 
'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk' sloganları üzerine Kılıçdaroğlu, Erzurum'un hava ve su kirliliği sorunu çektiğini, AK Partinin iktidarı döneminde Erzurum'u kirlilikten arındıramadığını ifade etti. Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir kez CHP'yi deneyin, göreceksiniz farkı. Erzurum'da oyumuzun düşük olduğunu biliyoruz. Ben halka söz verdim. Yalan söylemeyeceğim diye. Kabahat bizde. Biz gelmedik Erzurum'a vatandaşın derdini dinlemedik. Bana oy versin vermesin bana göre yandaş yok vatandaş var. Hangi partiye oy verirse versin başımın üstünde yeri var. İlk 4 ay içinde CHP iktidarı önce siyasi ahlak yasasını çıkaracak. Şimdi Türkiye'nin işinin bitirmiş Mısır'ın işlerine karışıyor. (Rabia işareti yaparak) Ne demek bu? 4 bakan bir başçalan" diye konuştu.
Hümeyra PARDELİ- Nursima KESKİN- Zafer KUMRU- Kerim BURUCU/ ERZURUM, ()-

  KS(AAA)(FOTOĞRAFLI)