HARAMİLERİN İKTİDARINI YERLE BİR EDECEĞİZ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gölmarmara'nın ardından Manisa'nın Saruhanlı İlçesi’ne geldi. Kılıçdaroğlu, yol üzerindeki köylerde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Zaman zaman otobüsün önünün köylü kadınlarca kesilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, aşağı inip onlardan çiçek aldı, fotoğraf çektirdi.
Programında olmamasına rağmen Kılıçdaroğlu, Saruhanlı'da da durup vatandaşlara seslendi. Otobüsün üzerine çıkarak belediye başkan adaylarını tanıtan Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' sloganları üzerine “İnşallah sizin oylarınızla Saruhanlı’ya başbakan olarak geleceğim. Çünkü ben bu ülkeyi seviyorum. Herkesin kazanmasını istiyorum. Sadece başçalan değil vatandaş zenginleşecek. Meydanlarda hırsız Tayyip deyince bana dava açmış, sanki ondan korkacağım. Gençlerimizden çocuklarımızdan korkuyor, görüşlerini açıklamasınlar diye yasaklıyor. Ne yaparsan yap. Sen aile boyu yolsuzluk yapan adamsın. Sen kul hakkı yiyen adamsın. Gerçi ona 'adamsın’ diyorum ama onu adam yerine koymuyorum. Adam gibi adam, evlatlarına çalışmaz. Milletine çalışır. Hırsızdan başbakan olur mu? Yalancıdan başbakan olur mu? 30 Mart’ta sandığa gideceğiz ve haramilerin iktidarını yerle bir edeceğiz” dedi.
KADINLARIN ELİNİN DEĞDİĞİ YERDE KİRLİLİK OLMAZ
Vatandaşların, 'Mustafa Kemal’in askerileriyiz' sloganına karşılık ise Kemal Kılıçdaroğlu, “Hep birlikte onun yolundan gideceğiz. Türkiye’yi temiz bir siyasetin eline bırakacağız” karşılığını verdi. Kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, “Kadının elinin değdiği yerde kirlilik olmaz. Şimdi eşlerinizi yanınıza alıp sandığa gidip bunları sandıktan da süpüreceksiniz. Sizlerden bunu istiyorum” dedi.
CHP ÇATISI ALTINA BEKLİYORUM
Çiftçinin ürününün para etmediğini dile getiren Kemal kılıçdaroğlu, “Size üzümünüze para vermedi. Gitti İran’dan üzün getirdi. Hani biliyorsunuz 4 bakanı satın alan bir İranlı Rıza Sarraf var. O kazansın istiyor. İçişleri Bakanı operasyon sabahı konuşuyor oğluyla. Bakan babasına üç beş kuruş parası olduğunu söyleyen oğlunun kasasından trilyon çıktı. Sizlere soruyorum dünyanın hangi ülkesindeki bakanın oğlunun kasasında bu para olur? Elinizi vicdanına koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Bu para helal mi, haram mı? (Vatandaşlardan hayır yanıtı gelmesi üzerine) Ben de helal olduğuna inanmıyorum. Yoksa götürüp bankaya yatırırdı” dedi.
Birlik çağrısı da yapan Kılıçdaroğlu “Önümüzdeki iki seçenek var ya bu memleketi huzurlu bir ülke haline getireceğiz ya da bu memleketi soyanlara izin vereceksiniz. O zaman sizden bir şey istiyorum. Bölünmek ayrışmak yok. Hepinizi Mustafa Kemal’in partisinin çatısı altına bekliyorum. Halkın partisine. Eskiden bölünmeler vardı. Ama artık yok. Atatürk’ü seven, vatanını seven. Milletini seven herkesi CHP çatısı altına bekliyoruz” dedi.
17 Aralık operasyonuna da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Artık onun o koltukta oturmaması lazım. Şunu yapsaydı operasyon zamanı. 17 Aralık operasyonu olduğunda rüşveti ister oğlum yesin, ister bakanım. Sonuna kadar üstüne gideceğim deseydi. Vallahi bravo der. Yanında yer alırdım. Ama o üstünü örtmeye çalıştı. Savcıları değiştirdi, polisi değiştirdi sanıyor ki bunu, yolsuzluğunu kapatacak. Ya bunu kapatacak bez daha çıkmadı” dedi.

(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)