CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bağcılar'da parti otobüsü üzerinden halka seslendi. Kılıçdaroğlu, partisinin Bağcılar Meydanı'nda düzenleyeceği halk konserine Kaymakamlık tarafından izin verilmemesini eleştirdi. 



Saat 21.00 sıralarında Bağcılar Meydanı'na seçim otobüsüyle gelen Kılıçdaroğlu, burada toplanan kalabalığa seslendi. Bağcılar Kaymakamlığı'nın, trafiği olumsuz yönde etkileyeceği gerekçesiyle halk konserine izin vermemesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Görüyorsunuz, yasak getirdiler, meydanı doldurduk. Yasak getirdiler, yine geldik konuştuk. Yasağı deldik, sandığı da deleceğiz. Erdoğan'ın yasağı bize sökmez. Her türlü mücadeleyi korkmadan, yılmadan vereceğiz. Çünkü biz Kuvayı Milliyeciyiz. Bu milletin parayla satın alınamayacağını dünyaya göstereceğiz. Yasak getirerek sözde bizim geri adım atacağımızı düşünmüş. Sen bunları anlayamazsın. Sen demokrasiden anlayamazsın. Ahlaktan yoksun bir diktatör bozuntusu yasak getiriyor. Kimsin sen? Burada bir değil, 2 vali var. Birisi izin veriyor, birisi yasak getiriyor. Yani AKP'nin içinde iki paralel yapı var. Asıl paralel yapı görmek istiyorsan, bak bakalım kim izin veriyor, kim yasak getiriyor. Bu hükümet bitmiş bir hükümettir. Rüşvetle, yolsuzlukla beslenen, kul hakkı yiyenden hükümet olmaz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden başbakan olmaz, hükümet olmaz."

“BİZİM ALLAH'IMIZ, PEYGAMBERİMİZ BİR"

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Hırsızdan, rüşvetçiden, yalancıdan Cumhurbaşkanı olmaz. Bu millet bunu kaldıramaz. Düne kadar toplumu ayrıştırıyordu. Bu ülkede şimdilik bir bölücü başı var, adı Recep Tayyip Erdoğan. Bu milletin birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Bölünmeye, kavgaya ihtiyacı yok. Toplumu Alevi, Sünni diye, Kürt, Türk diye bölüyor. Bizim Allah'ımız, Kur'an'ımız, peygamberimiz, ehli beytimiz bir" diye konuştu.



“CUMHURBAŞKANI ADAYININ ORTADOĞU'DA AĞIRLIĞI OLMALI"

10 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için herkesin sandığa gitmesini isteyen Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı hem doğuda hem batıda itibarlı olmalı. Ortadoğu'yu görüyorsunuz, kan gövdeyi götürüyor. İstanbul'da bir camide Kur'an yakıldı. Bir CHP'li milletvekili yanan Kur'an'ı aldı, TBMM kürsüsünden bütün millete gösterdi. Recep Tayyip Erdoğan bir şey söyledi mi. Hani bu dindardı? O dindar değil, din ticareti yapıyor, herkes böyle bilsin. Cumhurbaşkanı adayı, Ortadoğu'da ağırlığı olan birisi olmalı. Orada akan Müslüman kanını durdurmalı. Gazze'de etkin olmalı. Erdoğan olduğu sürece kimse Ortadoğu'nun kapısını çalmayacak. Çünkü onun Türkiye'de de, dünyada da, Ortadoğu'da da itibarı sıfırlanmıştır. Dünya onun itibarını sıfırladı. Hırsızdan, yolsuzluk yapandan, kul hakkı yiyenden, ahlaksız adamdan başbakan olur mu? Başbakan olamazsa Cumhurbaşkanı hiç olamaz" dedi.

“SENİN TORUNUN DA AMERİKA'DA DOĞDU"

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mısır'da doğduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, “Almanya'da, Hollanda'da doğan bir sürü Türk var. Senin torunun nerede doğdu? Amerika'da doğdu. Amerika vatandaşı değil mi? İkiyüzlülüğe bakın. Kalkmış bir de diyor ki, 'Ekmeleddin Bey İstiklal Marşı'nı bilmiyor.' Sen promterdan cama yazılan metni bile okuyamadın" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“IŞİD pek çok cami ve türbeyi bombaladı. Tek itiraz eden Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ama bu diktatör bozuntusu caniler, Hazreti Yunus'un türbesi bombalanıyor, 49 vatandaşımız Musul'da rehin alınmış, sesini çıkarmıyor. Arkadaş, sen nasıl Müslümansın? Türkiye'de Kur'an yakılıyor, sesini çıkarmıyor. Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu yerde kavga olmaz. Oraya toplumu uzlaştırıp kaynaştıracak birisinin olması lazım. Bu nedenle Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz."

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim şarkısının sözlerini söyleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra halkı selamlayarak seçim otobüsüyle meydandan ayrıldı.



FOTOĞRAFLI