CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD ile ilgili ihanet suçlamasını değerlendirirken, "Amacını aşan bir söz. Bu ülkede hiç kimse bir başkasını ihanetle suçlamamalı. Vatanseverlik, kimsenin tekelinde değildir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ile birlikte partisinin Aday Tanıtım Toplantısı'na katılmak üzere tarifeli uçakla Gaziantep'e geldi. Kılıçdaroğlu, havalimanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Gaziantep milletvekilleri Ali Serindağ ve Mehmet Şeker, İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, ilçe belediye başkan adayları ve partililer karşıladı. Partililer ile tokalaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Başbakan'ın TÜSİAD başkanına ihanet suçlamasıyla ilgili sorusunu yanıtladı. İhanet suçlamasını amacını aşan bir söz olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Amacını aşan bir söz. Bu ülkede hiç kimse bir başkasını ihanetle suçlamamalı. Vatanseverlik kimsenin tekelinde değildir" diye konuştu.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili yolsuzluk iddiasına ilişkin soru üzerine "Onu sonra konuşacağım" dedi.