Gülseli KENARLI - Mustafa BAĞDİKEN / İstanbul, () CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tuzla sahilinde düzenlediği mitingde konuştu. Mitinge, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Tuzla Belediye Başkan adayı Cemil Ekşi de katıldı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlamadan önce "Başbakan Kemal" şeklinde slogan atılması üzerine, "Önce şu yerel seçimleri halledelim, ondan sonra sıra başbakanlığa da gelecek. Sözüm söz. Ahdım var. Siz oy verdiğiniz sürece bütün kapıları açacağız" dedi.

CHP lideri, her insanın inandığı partiye oyunu verdiğini belirterek, "Ama ortak bir payda yaratmak zorundayız. Ortak payda ahlaktır. Ahlakın üzerine ortak paydayı genişletmek ve beraber olmak zorundayız. Ahlak bütün inançların ortak paydasıdır. Herkesin bunu bilmesini isterim. O yurttaşlarıma şunu söyleyin; madem ki ahlaklı bir Türkiye istiyoruz, o zaman siyasette de ahlak olmasını istiyoruz. Halkı soyan yönetici olmaz, halkın cebine elini uzatan siyasetçi olmaz. Eğer siyasetçi zenginleşiyorsa görev yaparken, bilin ki halk fakirleşir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında biz zenginleşmeyeceğiz, halk zenginleşecek. Zenginliği size vereceğim.

Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum; Bir, esnafsanız dükkanınızı hırsıza teslim eder misiniz? İki, evinizi hırsıza teslim eder misiniz? Üç, ülkeyi hırsıza teslim etmeyelim. Ülkeyi hırsıza teslim etmeyeceğiz. Bunun mücadelesini yapacağız. Eğer evimi teslim etmiyorsam, dükkanı teslim etmiyorsam, ülkemi de teslim etmem. O nedenle temiz siyaset, ahlaklı siyaset çok önemlidir" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN KAİNAT ONUN ETRAFINDA DÖNER"

"Ahlakı erdemli kılan, adalettir" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Adalet toplumun vicdanıdır, bunun üzerinde yükselir. Bir filozofun dediği gibi; adalet kutup yıldızı gibidir, yerinde sabit durur. Bütün kainat onun etrafında döner. Türkiye çok güzel bir ülke. Elbirliği ile büyüttük, elbirliği ile demokrasimizi geliştirdik, ama bugün geldiğimiz nokta iç açıcı değil. Bugün eğer biz daha güzel bir Türkiye inşa edeceksek, bana da görev düşüyor, her yurttaşıma görev düşüyor. Beraber sandığa gideceğiz, el ele, kol kola, omuz omuza. Bir demokrasi şöleni içinde gideceğiz, yerelde halkın iktidarını kuracağız."

Kılıçdaroğlu, "Düne kadar, kadının başörtüsü üzerinde siyaset yapılıyordu. Tuzla'dan söylüyorum, bütün İstanbul, bütün Türkiye duysun; ister başı açık olsun, ister başı kapalı olsun, bütün kadınların, bütün hanımların, bütün annelerin ellerinden öpüyorum, onların tamamının benim başımın üzerinde yeri var" dedi.

"ADRES BELLİ, ALTI OK"

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül ve Tuzla Belediye Başkan adayı Ekşi'ye dikkat çekerek, "Cemil Başkan da, Mustafa Başkan da inşallah ayın 30'unda seçilecekler. Ve göreceksiniz, kendilerine oy versin vermesin, bütün İstanbul'u, bütün Tuzla'yı kucaklayacaklar. Ayrılık gayrılık yapamayacaklar, 'Şu bana oy verdi, bu bana oy vermedi' diye bir ayrılık yapmayacaklar. Herkese eşit hizmet götürecekler. Çünkü benim bir felsefem var; benim için yandaş yok, vatandaş var. Vatandaşa hizmet vereceğiz" dedi.

CHP lideri, "Bütün Anadolu'da bir hareket var. Herkes temiz Türkiye'yi özlemiş, herkes bir şeyler yapmak istiyor. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlardan, 'Türkiye'yi nasıl kurtarırız?' diye bir arayış içinde. Yeri belli, adres belli, altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisi, herkesi kucaklayan parti" diye konuştu.

"60 MİLYON LİRA, 140 MİLYON LİRA..."

Kılıçdaroğlu, partililere, "Şehir dışından gelen var mı?" diye sordu. Kalabalıktan gelen "Hayır" cevabı üzerine, "Siz o zaman korsan bir gösteri yapıyorsunuz. O zaman iş anlaşıldı, sizi Silivri'ye göndereceğiz" diyerek, şöyle devam etti:

"Sorunları masaya yatırıp çözeriz. Size örnek vereceğim; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1 kilometre metroyu 60 milyon liraya yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 1 kilometre metroyu 100 milyon liraya yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1 km'yi 140 milyon liraya yapıyor. 60 milyon lira, 140 milyon lira... Aradaki para nereye gidiyor? Cebe gidiyor değil mi? Cebe gidiyor."

"2,5 MİLYON KİŞİ YÜREKLİCE SANDIĞA GİDECEKSİNİZ"

30 Mart seçimlerinde 2,5 milyon yeni seçmenin oy kullanacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu seçimlerde ilk kez 2,5 milyon gencimiz oy kullanacak. Sevgili gençler, umudumuz olan gençler, Türkiye'yi emanet ettiğimiz gençler, Türkiye'yi dünyada tanıtacak olan gençler, yarının yöneticileri, bakanları, başbakanları olan gençler; size her dönem inandım, her dönem güvendim. İlk kez 2,5 milyon kişi yüreklice sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız. İki seçenek var önünüzde; ya yasaktan yana oy kullanacaksınız, ya özgürlükten yana oy kullanacaksınız. Bu ülkenin her insanı gençlerle gurur duyacak" şeklinde konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)