'DEVLET AYAKLAR ALTINDA'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'dan Mersin'in Tarsus İlçesi'ne geçti. Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 30 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, hükümetin önümüzdeki süreçte demokratik bir şekilde yolcu edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Suriye bizim komşumuz. Irak, İran bizim komşumuz. Ortadoğu'da bu ülkelerle çok yakın ilişkilerimiz vardı, barış ve huzur içinde yaşıyorduk. Simdi Suriye'de kardeş kardeşi öldürüyor. Eli kanlı bir adam var, onun adı da başçalan. Orda dökülen her kanın sorumlusu bu adamdır. Türkiye'den silah gönderiyor. Hatay'dan para getirip gönderiyor. Bugün bir ses kaydı düştü, Youtube'u yasakladılar kimse görmesin diye. Bütün dünyanın bildiğini kendi milletinden niye saklıyorsun? Bir kez daha anlaşıldı ki, ortada devlet falan yok her yeri delik deşik. Bunlar sadece 'Parayı nasıl götürürüz?' diye düşünüyorlar. 'Devlet' denen kurum ayaklar altında. Devletin hem malı hem bilgileri dışarı rahatlıkla sızabiliyor. Devleti ülkeyi vatandaşı düşünmedi. Tek düşündüğü cebi. Suriye ile savaşa girmek için yer arıyorlar."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Macit Özcan ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ı yanına çağırarak birlikte mitinge katılanlara karanfil attıktan sonra Mersin'e hareket etti.

Tolunay DUMAN-Mustafa İNSAN-İbrahim MAŞE/TARSUS(Mersin), ()

(ÖK/SSA) (FOTOĞRAFLI)