"DAVA AÇMIŞ KORKACAĞIM SANKİ"
Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'dan sonra Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 35 bin kişiye hitap etti. Alanda toplanan partililerin coşkusundan etkilenen Kılıçdaroğlu, "Başçalan bu tabloyu görünce vallahi kalp krizi geçirir" dedi. Anket manipülasyonlarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "CHP Adana'da birinci partidir. Hiç bir manipülasyona girmeyin, hiç birine inanmayın. Kim ne söylerse söylesin inanmayın. Provokasyona izin vermeyeceğiz" diyerek uyarılarda bulundu. Alanda sık sık 'Hırsız Tayyip' sloganı atılması üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Meydanlarda halk 'Hırsız Recep Tayyip Erdoğan' diye slogan atıyor. Ben de başçalan diyorum. Allah aşkına hırsızlık yaptığını bütün dünya bilmiyor mu? Bana dava açmış, sanıyor ki korkacağım. Ben Adana'ya soruyorum ayakkabı kutusundan korkan bir Başbakan'dan korkulur mu? Niye korkacağım. Onun hırsız olduğunu tüyü bitmemiş yetim hakkı yediğini kul hakkı yediğini bütün dünyada biliyor ben de biliyorum. Dünyanın hangi ülkesinde bir Başbakan oğluna telefon edip 'Oğlum paraları sıfırla' diye talimat verir. Benim için diyor ki; 'Montajcı, ben de Kılıçdaroğlu'nun montajını yapacağım' diyor. Ben kendisine adres verdim. Benim oğlum Güney Kore'de doktora yapıyor. Arada bir oğlum ile skpyeden konuşurum. Ben oğluma hiç bir zaman 'paraları sıfırladın mı?' diye soruyor muyum? 'Oğlum tek başına yapamazsın kız kardeşini de sana gönderiyorum' diyor muyum? Sen neyin montajını yapacaksın. CHP iktidarında söz veriyorum hiç bir bakanınım kolunda 700 milyarlık saat olmayacak. CHP iktidarında hiç bir bakanın çocuğunun yatak odalarında para kasaları olmayacak. Sözüm söz CHP iktidarında İçişleri Bakanı oğluna telefon edip, 'oğlum evde kaç lira var?' diye sormayacak."
2.5 MİLYON GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK
Türkiye'de ilk kez 2.5 milyon gencin oy kullanacağına da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, gençlere şöyle seslendi:
"Gençler bir çift sözüm var. Umudumuz olan, geleceğimizin olan gençler size inanıyorum, güveniyorum. Sandığa gideceksiniz önünüzde iki seçeneğiniz var. Ya özgürlükten yana ya da yasaklardan yana oy kullanacaksınız. Özgürlükten yana oy kullanacaksınız. Hiç bir zaman aksini düşünmedim. Siz bir twitter attınız başçalan korkusundan yasak getirdi. Sanki kendi yasağı çalışacak. Bizim gençlere başçalanın yasağı sökmez aynı dakikada yasağı kaldırdılar."
KAÇ LİRAYA DOYACAK
Kılıçdaroğlu, alanda savrulan sahte dolarlara da dikkat çekip şunları söyledi:
"Arkadaşlar etrafa dolar saçmışlar, gerçek dolar değil. Başçalan burada olsa bu dolarları da toplardı. Ona bir teklifim oldu, dedim ki; 'Ya arkadaş yiyorsun yiyorsun doymuyorsun, çalıyorsun doymuyorsun, kaç liraya doyacaksın söyle. Uluslararası kampanya açacağım sana vereceğim şu milletin yakasından düş.' Kaça doyacağını tahmin eden var mı? Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler, bu ülkede haram parayla umreye gidenler var. CHP'nin ayak sesleri artık geliyor. İlk sınavı yerel seçimde vereceğiz. Sonra genel seçimler olacak. Göreceksiniz bu ülkeden kaçacak. Ben yerini söyledim Ömer El Beşir'in yanına kaçacak. Çünkü o da yolsuzluk yapıyor insanları öldürüyor katliam yapıyor. Nereye kaçarsa kaçsın bulup getirip hesabını soracağım."
YOUTUBE ENGELLEMESİ
Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında Suriye toplantısının ses kaydının internete sızdırılmasıyla ilgili, "Şimdi yeni ses kayıtları düştü. Başçalanın sesini merak ediyorum ne diyecek acaba? Buradan söylüyorum Türkiye'yi eğer Suriye'ye sokarsa, çok büyük bir yanlışın altına imza atar. Eğer, sen Suriye'ye asker göndereceksen, paraları istifleyen Bilal oğlanı gönder, gitsin oraya. Bilal'i gönderir mi? Bilal'i paraları istiflemeye gönderir. YouTube ulaşımı engellenmiş, yeni bir yasak gelmiş, buradan başçalana söylüyorum istediğin kadar engel getir. Kenan Evren de getirmişti görüyorsun sonunu."

Bünyamin YIL- Yusuf BAŞTUĞ- Akif ÖZDEMİR/ADANA, () -

(OA/ESM) (FOTOĞRAFLI)