HIRSIZDAR YALANCIDAN BAŞBAKAN OLMAZ
Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu Bulvarı'nda yaklaşık 50 bin kişiye hitap etti. Sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek başlayan Kılıçdaroğlu, "Ülkesini savaşa sokmak isteyen adamdan Başbakan olur mu? Yalancıdan Başbakan olur mu? Hırsızdan Başbakan olur mu? Hem yalancı, hem de hırsızdan Başbakan olur mu? Vallahi olmaz. Ben hükümeti eleştiriyorum diye Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygı değer yurttaşlarım sakın üstüne alınmasın, onlara saygı duyuyorum. Ayrımcılık benim kitabımda yoktur, bölücülük benim kitabımda yoktur, bu ülkeye hizmet eden herkese saygı duyuyorum. AKP'ye oy veren saygı değer yurttaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Hükümet size yalan söyledi, bana oy verirseniz yolsuzluğu yoksulluğu önleyeceğim yasakları kaldıracağım dedi. Yasakları kaldırdı mı? O zaman sandığa gideceksiniz oy sizin hakkınız ona da saygı duyarım ama elinizi vicdanınıza koyun öyle kullanın" dedi.
ALLAH'IN KELAMIYLA DALGA GEÇENLERE OY VERECEK MİSİNİZ?
17 Aralık operasyonuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Nasıl olurda bir ülkenin Başbakanı 17 Aralık'ta oğluna telefon edip 'Bilal oğlum paraları sıfırla' der. Ertesi gün dördüncü telefon konuşması 'Oğlum Bilal paraları sıfırladın mı?' 'Bir miktar kaldı babacığım' 'Kaç lira kaldı oğlum?' 'Babacığım 30 milyon euro kaldı' diyor. Hatay'ın Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum 30 milyon euro helal para mı haram para mı? Helale mi ortak olacaksınız harama mı ortak olacaksınız? Biz neye ortak olacağız helale ortak olacağız. Kul hakkı yiyenlerden yana değiliz, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yiyenlerden değiliz. Biz herkesin özgürce yaşamasını isteyen, herkesin karnını doymasını isteyen bir siyasal anlayışa sahibiz. Allah'ın kelamı bizim kelamımızdır ona saygımız sonsuzdur. Allah'ın kelamı ile dalga geçenlere oy verecek misiniz? Bakara makara diyenlere Allah'ın kelamıyla dalga geçenlere oy verecek misiniz? 'Her cuma googleden bir ayet sallıyorum sen de salla' diyenlere oy verecek misiniz? O zaman Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygı değer yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum, imanına inancına her zaman saygı duydum, oyunuza saygı duydum. Allahın kelamıyla dalga geçenlere oy verirseniz benim iki elim yakanızda olur. Dünyanın hangi ülkesinde İçişleri Bakanı oğlunun arayıp oğlum kaç lira var diyor. 1 trilyon senin cebinden çalınan paradır. Kul hakkı yiyenlerin çaldığı paradır" diye konuştu.
SURİYE'YE SAVAŞ AÇMAK İSTİYOR
Kılıçdaroğlu, Hatay'ın bölgenin en güzel illerinden biri olduğunu, her yaşta her kimlikte insanların binlerce yıldır barış içinde yaşadığı kent olduğunu hatırlattı. Hatay'ın bölünmeye çalışıldığını da savunan Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti;
"Bölünmeye ayrıştırmaya çalışıyorlar, sakın ayrışmayın. Ayrılmak yok, bölünmek yok, birilerinin ekmeğine yağ sürmek yok. Biz beraber yaşadık, beraber yaşamaya devam edeceğiz. Cilvegözü'nü Reyhanlı'yı gördünüz insanlarımız hayatlarını kaybetti, bütün şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Reyhanlı patlaması oldu ertesi gün Reyhanlı'ya gittim. Partinin arabasıyla gitmedim, siyasi propaganda yapmak için gitmedim. Özel bir arabayla gittim. Belediye Başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi'nden, onu da ziyaret ettim. Bana gazeteciler siyasi sorular sordular, cevap vermedim. Verdiğim cevap aynen şuydu, 'Siyaset yapmaya gelmedim Reyhanlı halkının acısını paylaşmaya geldim, bunlar bizim insanlarımız' dedim. Baş çalan benim söylediklerimin tam tersini söyledi. Ben insanları kışkırtmaya gitmişim, bunun dışında hiç bir söylemedim, Reyhanlı halkı ve Allah şahittir. Kendi Reyhanlı'ya gitmedi ABD'ye gitti. Daha sonra Reyhanlı'ya silahla, topla tankla alınan güvenlik önlemiyle gitti, ben tek başıma caddelerde gezdim. İnsanları kucakladım acılarını paylaştım o insanlar bizim insanımız onları başımızda taşıyacağım. "
BAYRAK DOLAYISIYLA BİZİ ELEŞTİRİYORLAR
Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik bayrak eleştirisine de değinen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti;
"Türkiye'de 3 kişi arabasında bayrak taşır. Bir Cumhurbaşkanı devleti temsil ettiği makam arabasında Türk bayrağı taşır. Vali ve büyükelçiler de taşır. Onun dışında hiçbir makam Türk Bayrağını siyasi malzeme yapamaz. Bayrak dolayısıyla bizi eleştiriyorlar. Biz bayrağımıza saygılıyız. Bayrak geçince ayağa kalkarız. Bir de cenaze geçerken ayağa kalkarız. Biri ulusal onurumuz diğeri insan olduğumuz için. Bu yıl Kırkpınar güreşlerine gittim. Stadyumda son gün gençler Türk Bayrağı taşır. Bayrak protokol tribününün olduğu yere geldi. Ben dahil herkes ayağa kalktı. Ama 4 bakan ayağa kalkmadı. Şimdi bayrak edebiyatı yapıyor. Bayrağa kalkmayan o bakanları neden görevlerinde tutuyorsun. Kalkmış seçim propagandasında Türk bayrağını kullanıyor. O bakanları partiden atmıyorsan senin de bayrağa saygın yok."
Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceklerini, kendilerini eleştiren işadamlarına vergi incelemesi yaptırmayacaklarını, herkesin özgürce kendilerini eleştirebileceğini de anlattı.
Kılıçdaroğlu, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'a destek isteyip Adana'ya geçti.

(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)