ANKARA, () - CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Saadet Partisi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, SP Genel Başkan Mustafa Kamalak ve SP yöneticileriyle görüştü. Kılıçdaroğlu, "Saadet Partisi bizim açımızdan çok önemli bir duraktı. görüştük, düşüncelerini aldık. Çok mutluyuz. En azından Cumhurbaşkanlığının nitelikleri konusunda ortak bir paydamız var" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci nedeniyle temas, görüşme ve ziyaretlerini sürdüren CHP Lideri Kılıçdaroğlu Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Aytun Çıray ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile birlikte ziyaret ettiği Saadet Partisi’nde görüşme sonrası SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

SP Genel Başkan Mustafa Kamalak aldı ve şunları söyledi; "Basınımızın çok kıymetli mensupları, hepinizin bildiği gibi önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi vardır. Bu münasebetle Cumhuriyet Halk Partimizin çok değerli Genel Başkanı ve kıymetli arkadaşları bu konuda istişarede bulunmak üzere ziyaretimize geldiler. Hoş geldiler, şeref verdiler. Teşekkür ediyorum kendilerine. Nasıl bir Cumhurbaşkanı, asıl itibariyle bu konu tartışıldı. Cumhurbaşkanının şahsından, kişiliğinden, adından soyadından ziyade, kimliğinden ziyade niteliği üzerinde duruldu. Özü itibariyle bu milletin asli değerlerini benimsemiş ruh köküne bağlı, dışarıdan emir ve talimat almayan 76 milyonu kucaklayacak tarafsız bir Cumhurbaşkanı seçilmesi her iki partimizin de ortak kanaati olarak belirlendi. Çünkü netice itibariyle partili Cumhurbaşkanı değil, milletin Cumhurbaşkanı olması gereken nitelikler belirlendi. İsimlendirme yapılmadı. Bunun ötesini de Sayın Genel Başkanımız sanıyorum izah edecekler. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminin de milletimiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Teşekkür ederim, sağolasınız."

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığının seçiminde uzun süredir görüşmeler yapıyoruz. Siyasal partilerimizi, meslek kuruluşlarını, sendikaları ziyaret ediyoruz. Saadet Partisi bizim açımızdan çok önemli bir duraktı. Kendileriyle görüştük, düşüncelerini aldık. Çok mutluyuz. En azından Cumhurbaşkanlığının nitelikleri konusunda ortak bir paydamız var. 76 milyonu kucaklayan, milletin değerlerine saygı gösteren, tarafsızlığı bilinen kabul edilen bir kişi bizim açımızdan da çok çok önemliydi. Bunu daha öncede dile getirmiştik. Ama Saadet Partisinin Sayın Genel Başkanı ve birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerinin de aynı görüşte olmaları bizi mutlu etti. Sayın Genel Başkanın ifade ettiği gibi isimlendirme konusunda bir görüşme yapılmadı. Umuyorum önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı adayını halk belirlerken büyük bir uzlaşmayı gerçekleştirmiş oluruz.Bende hepinize teşekkür ediyorum değerli arkadaşlarım" dedi.