CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şah Fırat operasyonuna, “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti kendi toprağını savunamamıştır ve geri çekilmiştir. Bu koskocaman bir ayıptır. Ne zamandan beri kaçmak kahramanlık oldu? Sen orayı koruyamıyorsan, Türkiye’yi nasıl koruyacaksın?” sözleriyle tepki gösterdi.

Hürriyet'ten Okan Konuralp'e konuşan Kılıçdaroğlu, operasyonu şöyle değerlendirdi:

“Aylardır askerlerimizin değişimi bile yapılamıyordu. Biz bunu defalarca dile getirdik. Şimdi vatan toprağından geri çekildik. Türbeyi Türkiye’ye getirdik, neden? Orası vatan toprağı değil miydi? Ne zamandan beri kaçmak kahramanlık oldu? Sen orayı koruyamıyorsan, Türkiye’yi nasıl koruyacaksın? Sınırlarımızdan 30 kilometre ötedeki toprağımızı koruyamadık. İngiltere’nin Falkland Adaları nedeniyle 1982’de Arjantin’le yaptığı savaşı anımsıyorum. Binlerce kilometre uzaktaki adasına sahip çıktı İngiltere, devlet olmak budur. Sen 30 kilometre uzaktaki toprağına sahip çıkamadın. Vatan toprağına sahip çıkamayan bir iktidar neyle suçlanacaksa, bu iktidar da aynı şekilde suçlanacaktır. Kaçmayı bile beceremiyorsun, bir vatan evladını şehit veriyorsun. Yüzünüze, gözünüze bulaştırıyorsun.

O FOTOĞRAFIN RUHU YOK

Türk bayrağı dikilirken çekilen bir fotoğraf servis ediliyor. ABD askerlerini, Iwo Jima Muharebesi’nde ABD Bayrağı’nı dikerken gösteren fotoğrafla benzerlik kuruluyor. O kadar göstermelik ve sıradan ki. O servis edilen fotoğrafın ruhu yok. Bir algı yönetimini bile beceremiyorlar. Bu operasyon baştan sona bir ayıplar zinciri. Ülkenin onuru ve gururuyla oynanmıştır. O koltuklarda oturmasınlar. Kendi ülkesine sahip çıkamayan bir hükümet. TBMM’de hırsıza sahip çıkıyor, kendi ülkesini toprağına sahip çıkamıyor, ne kahramanlığı.”

BU UTANÇ TÜRKİYE’YE FAZLA

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından ise şu mesajı paylaştı:

“Güçlü devlet, karşılaşılan ilk tehditte topraklarını bırakıp kaçmakla değil, teröristlere dersini vermekle olunur. Bu utanç Türkiye’ye fazla! Teröristin önünde eğilen, vatan toprağını satan hükümet, yarın karşılaşılacak diğer tehditlere karşı ilk işinin ‘kaçmak’ olacağını gösterdi. Süleyman Şah’tan kaçma talimatını verenler yarın bu ülkeden de kaçacak, ancak Türkiye’ye yaşattığınız her türlü utancın hesabını soracağım.”