"GOOGLE EKMELEDDİN İHSANOĞLU YAZDIĞINIZ ZAMAN BİLİM ADAMI ÇIKIYOR" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu partisinin gurup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Google, Ekmeleddin İhsanoğlu yazdığınız zaman bilim adamı çıkıyor, saygın bir devlet adamı çıkıyor. "Tanınmamış, şöhreti yok" diyor. Allah kimseye böyle şöhret nasip etmesin" dedi. Kılıçdaroğlu, "Google, Ekmeleddin İhsanoğlu yazdığınız zaman bilim adamı çıkıyor, saygın bir devlet adamı çıkıyor. "Tanınmamış, şöhreti yok" diyor. Allah kimseye böyle şöhret nasip etmesin. Bugün kalkmış duayla açıklamış. Sen samimi ol samimi. Sen kul hakkı yiyorsun, haram yiyorsun haram. Haram yiyen adamdan cumhurbaşkanı adayı mı olur Allah aşkına ya" dedi.

"NUMAN KURTULDU DEMEK DAHA İYİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "İş arayanlar var. Birinci sorun işsizlik. Bir Numan Kurtulmuş var, aslında "Numan Kurtuldu" demek daha iyi olur. Kapağı bir yere attı ve kurtuldu. Diyor ki askeri vesayet bitti sırada Merkez Bankası var" diyerek eleştiride bulundu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI'NIN DÜNYADA İTİBARI YOK Kİ"

Merkez Bankası'nın bağımsız olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz de bağımsız mı? Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın dünyada itibarı yok ki. Neden? Erdoğan'a danışarak karar alıyor da onun için. Erdoğan'da kendisine politika geliştiriyor. Birilerinin tavsiyesiyle biz ülkemizi ayağa kaldıramayız. Biz sadece faiz lobisine hizmet eden bir iktidar değiliz. Hizmet ediyoruz ama sadece ona hizmet ediyoruz. Onlar beğensin diye bunu yapamayız. Bunlar tüketim ekonomisinin düşmanları" ifadelerine yer verdi.

"EMEKLİLERİN SORUNUNU DİLE GETİREN TEK PARTİ VAR ADI CUMHURİYET HALK PARTİSİ"

Başbakan Erdoğan'ın ekonomi konusunda bilgisi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin dünyada saygınlık kazanmasının yolu üretimden geçer, tüketim değil. Emin olun ekonomiyi de bilmiyor. Eğer ürettiğinden fazla tüketirsen o cari açık çıkar karşına. Faizden şikayet ediyor. Faizi düşürmenin yolu tasarrufu artırmaktan geçer. Onun yolu geliri artırmaktan geçer. Geliri artırmanın yolu üretimden geçer. Üreteceksin ki gelirin artsın. Gelirin artacak ki tasarrufun artsın. Eğer sen bunu yapabilirsen o zaman bu ülkede ekonomik yapı güçlenir. Bakın bu hükümet en çok faizi ödeyen hükümettir. 23 yılda 135 milyar 38 milyon lira. Geçiyorum bu hükümet dönemine 2003-2014 dönemine tam 571 milyar lira. Tam rakamı vereyim 571 milyar 338 milyon 688 bin lira. Tam neredeyse beş katı daha fazla faiz ödediler. 28 Haziran ve 4 Temmuz arası emekliler haftası. Emeklilerin sorununu dile getiren tek parti var adı Cumhuriyet Halk Partisi" diye konuştu.

"BORCA ESİR ETTİLER"

Kılıçdaroğlu, "Vatandaş Borç batağı içinde. Nasıl geçineceğim kaygısı taşıyor. Şimdi bakın 2002 yılında, 847 bin kişi tüketici ve kredi kartı borcuna sahipti. Haziran 2014 itibariyle 847 bin kişi olmuş 3 milyon 165 bin kişi. Borçlar 6 milyar liradan 334 milyar liraya çıkmış. O nedenle AKP diyor ya bizden başkasına oy vermeyin, oy verirseniz faizler yükselir" ifadelerine tepki gösterdi.

"KUVAY-İ MİLLİYECİ GİBİ OLUN"

Kılıçdaroğlu, "Buradan söylüyorum borca esir ettiler sizi. Şantajla oyunuzu alıyorlar. Kuvay-i Milliyeci gibi olun. Güçlü olun. Borcunuz varsa meraklanmayın biz sıfırlayacağız. Erdoğan kendi parasını sıfırlıyordu" dedi.

"SARKOZY GİBİ KUL HAKKI YİYEN HERKES HESABINI VERECEKTİR"

Kılıçdaroğlu, "Sarkozy Fransa'da gözaltına alındı hesabını veriyor. Kul hakkı yiyen herkes hesabını verecektir" dedi.

"EVREN'İN GETİRDİĞİ YÖK'TEN ÇOK DAHA GÜÇLÜ, BASKICI BİR KONUMA GETİRİYORLAR"

Kılıçdaroğlu, "YÖK ile ilgili maddeler koyuyorlar. YÖK'ü Evren'in getirdiği YÖK'ten çok daha güçlü, baskıcı bir konuma getiriyorlar. YÖK, üniversitelere hem mali açıdan hem de eğitim açısından denetleyecek. Bu akla kelepçe vurmaktır. YÖK'e bunu getiriyorlar" dedi.