"KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE İNANMAYANDAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu partisinin gurup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasını sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı yemininin devamı şöyle: "Namusum ve şerefim üzerine and içerim." Hayatı yalanlarla süslü olan bir kişi kim inanacak arkadaşlar? "Öyle bir isim çıkardılar ki kimse bilmiyor. Google'dan buluyoruz" diyor. Dün ne diyordu şimdi ne diyor. Yalan ruhlarına sinmiş bunların. Kendisi hiç meraklanmasın. Bakın ben size Google'da yalancı Başbakan yazdığınız ve tuşa bastığınız zaman 450 bin Recep Tayyip Erdoğan adı çıkıyor. Daha ilginç bir şey var hırsız Başbakan yazdığınız zaman 3 milyon 900 bin sonuç çıkıyor" diye konuştu. Kadın erkek eşitliğine inanmayandan cumhurbaşkanı adayı olamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kadın erkek eşitliğine inanmayandan cumhurbaşkanı adayı olamaz. Kadın köyde çalışıyor mu? Çalışıyor. Karadeniz'de o yiğit kadınlar çalışıyorlar. Kadın da evi için çalışıyor, erkeklerden daha fazla çalışıyor. Şehre geldiğimiz zaman kadın erkek eşit değil. Niçin? Bu anlayışta olan birisi cumhurbaşkanı adayı olamaz" diye konuştu.

"53 CUMA GEÇTİ ORTADA BİR ŞEY YOK"

Kimlerin cumhurbaşkanı adayı olamayacağını sıralamaya devam eden Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Yalan söyleyen ahlaki değerleri yüksek olmayan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Eğer birisine siz yalan makinası gibi diyorsanız o da size evet yürüyen yalan makinasıyım diyorsa, ondan cumhurbaşkanı adayı olamaz. Düşünün bir cumhurbaşkanı adayı çıkıyor, halkı birbirine düşürmek için camide içki içildi yalanını söylüyor. Bir başka yalan, Kabataş İskelesi'nde başörtülü bacımıza 40-50 kişi, affedersiniz 140-150 kişi birden saldırdı diyorsanız böyle bir adamdan cumhurbaşkanı adayı olamaz. Ne demişti? Cuma günü bunu yayınlayacağız demişti 53 Cuma geçti ortada bir şey yok."

"TÜRKİYE'DE VE DÜNYADA SAYGINLIĞI OLMAYAN BİRİSİNDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ"

Kılıçdaroğlu, "En son yalanı. Çıktı bir konuşma yaptı dedi ki, Gezi olaylarında bazı polisler gerçek mermiyle öldürüldü. Bir arkadaşımız da soru önergesi verdi. hangi polisler nerede öldü? Efkan Ala ölüm söz konusu değil dedi. Adamın hayatı yalan üzerine inşa edilmiş. Türkiye'de ve dünyada saygınlığı olmayan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz" dedi.

"ERDOĞAN'IN NE DOĞUDA NE BATIDA İTİBARİ VAR HEPSİ DIŞLAMIŞLARDIR"

Kılıçdaroğlu, "Doğulu batılı hiçbir lider yalan söyleyen birisiyle aynı kareye girmek istemez. Çünkü onların ahlaki değerleri çok yüksektir. Bugün cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Erdoğan'ın ne doğuda ne batıda itibari vardır. Hepsi dışlamışlardır" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEMOKRATİK LAİK VE SOSYAL HUKUK DEVLETİDİR ADAY BUNA İNANMALI"

"Türkiye cumhuriyeti demokratik laik ve sosyal hukuk devletidir" diyen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının da buna inanması gerektiğini söyleyerek, "Anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddesi var, Türkiye cumhuriyeti demokratik laik ve sosyal hukuk devletidir. Bir cumhurbaşkanının buna inanması lazım. İnanmıyorsa aday olmaması gerekir. Sanatı ve sanatçıyı dışlayan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Eğer siz sanatı ve sanatçıyı küçümserseniz o zaman cumhurbaşkanı adayı olamazsınız. Olduğunuz takdirde bütün dünya sizi sanatçı düşmanı olarak görecektir" ifadelerine yer verdi.

"GEÇMİŞİ ŞAİBELİ OLAN BİRİSİNDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ"

Geçmişi şaibeli birisinin aday olmaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ve en önemlisi geçmişi şaibeli olan birisinden cumhurbaşkanı adayı olmaz. Düşünün, sizin artık gerçekleri söylemediğiniz, yalan ürettiğiniz, kişisel hırs ve kaprislerle özel servet edinmeniz, bunun belgelenmesi, bütün bilgilerin dünyanın önüne serilmesi sizin cumhurbaşkanı adayı olmamanızı gerektirir. Eğer oluyorsanız bunu Türkiye'nin kaldırması mümkün değil. Bu en büyük kötülüktür" açıklamasında bulundu.

"HER YURTTAŞIN RAHATLIKLA OY VERECEĞİ BİR ADAY BELİRLEDİK"

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na herkesin rahatlıkla oy verebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bakın demokrasilerin özünü uzlaşma oluşturur. Uzlaşma varsa demokrasilerde o demokrasiler kalıcıdır ve güçlüdür. Dayatma kültürü demokrasilerde yoktur. Benim dediklerimi yapacaksınız başka öneriler getirmeyeceksiniz derseniz demokrasiyi rafa kaldırmış oluyorsunuz. Biz CHP olarak büyük bir uzlaşmayı gerçekleştirdik. Her yurttaşın rahatlıkla oy vereceği bir aday belirledik. şaibesi yok, bilgi birikimi var, dünyada tanınmışlığı var. Toplumun hiçbir kesimiyle ilgili negatif bir söylemi yok. Bir siyasal parti gözlüğüyle bakmadık. Bu benim cumhurbaşkanımdır parti olarak demedik. Eğer Türkiye gerçekten demokrasiye bağlıysa, yolsuzluklardan illallah diyorsa, kendisine hakaret edenlerden illallah diyorsa şapkasını koyacak ve düşünüp sandığa öyle gelecek. Benim tek isteğim budur" diye konuştu.

"MİLLETİN EGEMENLİĞİNDEN KENDİ EGEMENLİĞİ ANLIYOR"

Cumhurbaşkanı yeminine değinen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanının yemini var. diyor ki, "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma..." milletin egemenliğinden kendi egemenliği anlıyor" dedi.

"40'LARIN ALMANYA'SINDA FÜHRER'E DOĞRU DÜŞÜNCESİ"

Kılıçdaroğlu, "Daha önce buna ne demiştik? 40'ların Almanya'sında Führer'e doğru düşüncesi. Devletin varlığı ve bütünlüğüyle ilgili onun ne düşündüğünü hepimiz gayet iyi biliyoruz" diyerek eleştirilerde bulundu.

"KOMİK GİBİ GELİYOR DEĞİL Mİ?"

Kılıçdaroğlu, "Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına, laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma" bu cumhurbaşkanı adayının bu ilkelere bağlı kalacağına kim inanıyor? "Milletin huzur ve refahı ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma" 14 yaşındaki çocuğu miting meydanlarında yuhalatan birisi insan haklarından mı söz edecek?" diye konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ŞAN VE ŞEREFİNİ KORUMAK" KOMİK GİBİ GELİYOR DEĞİL Mİ?

Kılıçdaroğlu, "Ve şöyle devam ediyor yemin maddesi: "Türkiye cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak" Komik gibi geliyor değil mi? Çuval geçirilen olayları biliyorsunuz değil mi? Sesi dahi çıkmadı. Gıkı dahi çıkmadı. Şimdi kalkmış yemin edecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini koruyacağına. Bayrak indirildi yine tık yok. Yüceltmekle üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, tarafsızlıkla yerine getirecekmiş" tarafsızlığına inanıyor musunuz?" diye sordu.

"GOOGLE'A HIRSIZ BAŞBAKAN YAZINCA 3 MİLYON 900 BİN SONUÇ ÇIKIYOR"

"Cumhurbaşkanlığı yemininin devamı şöyle: "Namusum ve şerefim üzerine and içerim." Hayatı yalanlarla süslü olan bir kişi kim inanacak arkadaşlar? Daha önce defalarca ifade ettim. Gerçekten bu konularda çok dikkatli olmak zorundayız. Şimdi size söylemiştim. Mutlaka cumhurbaşkanlarının ahlaklı olmaları gerekir. Namuslu olması gerekir. Cumhurbaşkanlarının samimi ve içten olması gerekir. Mutlaka cumhurbaşkanlarının halka hesap vermeyi namuslu görev kabul etmeleri gerekir. Ekmeleddin beyle ilgili olarak bir AKP'li bakan "Yozgatımızın iftihar ettiği değerli bir Yozgat evladıdır. Büyük bir ilim insanıdır. İslam bilim hayatına çok önemli eserler kazandırdığı gibi çok değerli insanlarda yetiştirmiştir" uzun uzun anlatıyor. 20 Nisan 2013 yılında Bozok Üniversitesi'nde. O merkezin açılışında konuşuyor. Şimdi aynı kişi diyor ki "Öyle bir isim çıkardılar ki kimse bilmiyor. Google'dan buluyoruz" diyor. Dün ne diyordu şimdi ne diyor. Yalan ruhlarına sinmiş bunların. Kendisi hiç meraklanmasın. Bakın ben size Google'da yalancı Başbakan yazdığınız ve tuşa bastığınız zaman 450 bin Recep Tayyip Erdoğan adı çıkıyor. Daha ilginç bir şey var hırsız Başbakan yazdığınız zaman 3 milyon 900 bin sonuç çıkıyor" diye konuştu.