CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Başçalan' olarak hitap ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek, "Artık adı başçalana çıkan bir insanın Türkiye Cumhuriyeti'nde Başbakanlık koltuğunda oturmaması gerekir. Buradan Çanakkale'den söylüyorum. Sende ar varsa, haya varsa, utanma duygusu varsa, Allah korkusu varsa, o koltuktan derhal ayrıl" diye seslendi.
Kılıçdaroğlu, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasına Çanakkale'de şehitlerin bağrında olduğunu ifade ederek başladı. Ardından Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Onlar bize daha güzel bir Türkiye'yi inşa edin diye canlarını, kanlarını verdiler, gazi oldular. Ama bugün geldiğimiz noktaya, tabloya bakın. Bir iktidar, haramilerin iktidarı Türkiye Cumhuriyeti'ni soyuyor. Buna izin verecek misiniz?" diye alandaki kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması, 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk', 'Hırsız Tayyip Erdoğan' ve 'Hükümet İstifa' sloganlarıyla kesildi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Utanmadan arlanmadan hala kendisine 'Başbakan' diyor. Sen başbakan değil, 'Başçalan'sın. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizi o zatla ayrı tutuyorum. 'Siz yolsuzluklarla mücadele edeceğim' diye bir siyasal partiye oy verdiniz, 'Yasaklarla yoksulluklarla mücadele edeceğim' diyen bir partiye oy verdiniz. 'Siz yoksullukla mücadele edeceğim' diyen bir partiye oy verdiniz. Ama şimdi her şey çok açık. Sizin için değil cebi için çalışan bir siyasal iktidarla karşı karşıyasınız. Kendim söz verdim, bir daha o adama başbakan demeyeceğim. Onun adı ne, 'başçalan.' Her şeyi görüyorsunuz. Bütün dünyanın gözü önünde oluyor. ABD'den Japonya'ya kadar herkes Türkiye'de olanı biteni görüyor. Onlarca ses kaydı yayınlandı. Hiçbirisine sahte demediler. Ama ne zamanki kendisinin ses kayıtları çıktı başladı, efendim bu yalandır. Sen yalan söylüyorsun başçalan. Siyasete atıldığım gün alın teriyle elde kazanılmış mal varlığımı internet siteme koydum. Herkesin zengin olmasını isteriz. Tek bir koşulla. Alın teriyle kazanılıyorsa. Başçalan malvarlığını açıkladı mı, çocuklarının mal varlığını açıkladı mı, kardeşlerinin mal varlığını açıkladı mı? Başçalan'a bir tavsiyem var. Eskiden derdim ki erkeksen televizyona çık karşıma. Artık bir hırsızla karşı karşıya gelmeme herhalde sizin izin vermemeniz gerekiyor. Bir hırsızla televizyon kanalında yan yana gelmeyi uygun görür müsünüz? Ben de uygun görmüyorum zaten. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenle nasıl yanlana geleceğim? Üstelik tek başına da malı götürmüyor. Aile boyu götürüyorlar. Telefon ediyor, sabahın sekizinde. 'Oğlum ne var ne yok?' diyor. Oğlan da yeni uyanmış. 'Oğlum şuralarda arama yapılıyor'. 'Baba' diyor 'Bir daha tekrar eder misin?' 'Olur oğlum edeyim.' Aynı gün 'Paraları sıfırla' diyor. 'Kardeşini gönderiyorum' diyor. 'Amcanı, dayını, yeğenini çağır onlar da sıfırlasın' diyor. Bakın arkadaşlar eğer bu adama ben 'Başçalan' diyorsam bir nedeni var. Aile boyu götürüyorlar. Daha önce sloganları öyleydi. 'Büyük düşünün', yani büyük götürün.E büyük götürüyorlar bunlar da."
Kılıçdaroğlu, "Artık adı başçalana çıkan bir insanın Türkiye Cumhuriyeti'nde başbakanlık koltuğunda oturmaması gerekir. Buradan Çanakkale'den söylüyorum. Sende ar varsa, haya varsa, utanma duygusu varsa, Allah korkusu varsa o koltuktan derhal ayrıl. 17 Aralık, 8'i 2 geçe telefon ediyor oğlum paraları sıfırlayın diye. Ertesi gün 18 Aralık saat 10.58, oğlum diyor sıfırladınız mı? Baba diyor, henüz 30 milyon euro kaldı onu sıfırlayamadık. Emekli kardeşlerime sesleniyorum, sizin aylığınız niye düşük? E birisi 30 milyon euro götürürse fatura size çıkacak. Gün değişim günüdür, kendimize gelme günüdür. Gün Türkiye'yi ayağa kaldırma günüdür. Gün ülkemize, demokrasimize sahip çıkma günüdür. Eğer bunları yaparsak babalarımıza, dedelerimize, şehitlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmiş oluruz. O nedenle AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Gün helal süt emmişlerin iktidara taşınma günüdür. Hep beraber bunun mücadelesini yapacağız" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu başçalan arada bir diyor ki, 'Benim diyor her soruya yanıtım var, cevap veririm' diyor. Her soruya cevap verebilir mi? Hani bir bakan vardı, 700 bin liralık kol saati. Kimden aldı? Zarrab'dan aldı. Hani bir bakan vardı, oğluna telefon ediyor sabahın köründe, oğlum diyor kaç lira var, baba üç beş kuruş var diyor. Oğlum kaç lira var? E baba 1 trilyon civarında bir para var diyor. Şimdi bunların tamamı doğru gerçek. Bir bankanın genel müdürünün evinde ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar gerçek. Artık bunların üstü örtülemez, bunlar kapatılamaz. Dünyanın hiçbir yerinde devletini soyan bir başbakan başbakanlık koltuğunda oturamaz. Başbakanlık koltuğu namuslu insanların oturduğu koltuktur, hırsızların oturduğu koltuk değildir. Dünyanın her tarafında Türkiye konuşuluyor, bir hırsız başbakan konuşuluyor. Böyle bir şey olamaz, izin vermememiz gerekir. Bizim için 30 Mart önemlidir. Türkiye'yi hırsızlardan temizleyeceğiz, yolsuzluk yapanlardan temizleyeceğiz. Onun için güçbirliği yapmamız lazım. Gün beraber olma, birlik olma günüdür. Türkiye'yi haramilerden temizleme günüdür. Gelin hep beraber Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde birleşelim."

BG(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)