CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde yaptığı açıklamada, "Biz Türkiye'ye Başbakan seçmiyoruz. Siyasi partiler arasında bir yarış yok. 3 tane cumhurbaşkanı adayımız var. Bunların içinden kim bilgili? Kim birikimli? Kimin sözü geçiyor? Kimin uluslararası arenada ağırlıklı söze sahip? Bir ağırlığa sahip. Buna bakıp buna göre seçmemiz gerekiyor. Eğer seçim tercihimizi doğru yaparsak Türkiye'yi huzura kavuşturmuş oluruz" dedi.
Eskişehir'de düzenlenen mitinge katılmak üzere Ankara'dan karayoluyla kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak Sivrihisar ilçesini ziyaret etti. Belediye binası yanındaki çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet edip çay içen Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada Türkiye'nin gerçekten çok sorunları olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
AYRIŞMAYALIM
"Türkiye kavgadan bıktı. Kargaşadan bıktı. Huzura ihtiyacımız var. Beraber olmaya ihtiyacımız var. Bakın Türkiye'nin etrafına kan gölüne dönmüş durumda. Bu tablodan hepimizin ders çıkarması lazım. Neden huzurlu bir Türkiye istiyoruz? Neden güç birliği yapalım? Ayrışmayalım. Siyasetçiler halka hizmet etsinler. Halka hizmet etmenin hesabını versinler. Bunlar güzel şeyler. Bunları güzel güzel anlatmamız gerekiyor. Ama bunu sadece benim ya da sadece sizin değil de hepimizin beraber anlatması gerekiyor. Toplumun kanaat önderlerinin de anlatması gerekiyor. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu yapacağız."
EKMELEDDİN BEY BU TOPRAKLARIN İNSANI
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bu toprakların insanı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin bey çok önemli insan. Dünyada bilinen, tanınan bir insan. Adına uluslararası ödüller düzenlenen bir insan. Bilgisiyle, birikimiyle, bu toprakların insanı. Türkiye'nin birleştirici gücü, 14 siyasi parti bir araya gelip Ekmeleddin beyi seçtik. Önemli bir şey. Demokrasiye çok önemli katkılarda bulunduk. 14 siyasi parti, farklı görüşlerden partilerin bir araya gelerek bir kişi üzerinde uzlaşmaları bence çok çok önemli ve güzel bir olay. Demokrasimiz için güzel bir olay. İnşallah bunun meyvelerini toplarız. Türkiye daha güzel aydınlık günlere layık" dedi.
YURTTAŞINI AYIRAN BİR KİŞİ KOLTUĞA OTURURSA FATURASI AĞIR OLUR
Sivrihisar ilçesine dördüncü kez geldiğini belirten Kılıçdaroğlu her gelişinde vatandaşlarla sohbet ettiğini anlattı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
"Benim gördüğüm tablo şu: Bu dertlerden bu millet henüz kurtulmadı. Fakat kurtulması lazım. Fakat onu genel seçimlere bırakıyoruz. Genel seçimlerde mutlaka oturup uzun uzun düşünmemiz gerekiyor. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, Türkiye'nin bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli bir karar alacağına inanıyoruz. Biz demokrasimizi güçlendirmek zorundayız. Biz Türkiye'nin bütün yurttaşlarını kucaklayan, ayrım yapmayan bir cumhurbaşkanı seçmek zorundayız. Yurttaşını ayıran, kimliği ve inancı farklı yerlere koyan bir kişinin bu ülkede cumhurbaşkanı yapması çok zor. Eğer, böyle bir anlayışta bir kişi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa Ortadoğu'nun tablosu Türkiye'ye taşıyabiliriz ve bize de faturası ağır olur."
ETNİK GRUP VE FARKLI İNANÇLARI ZENGİNLİK OLARAK KABUL EDİYORUZ
Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin imparatorluk sonrası kurulduğunu belirterek, "Her etnikten, her inançtan insanımız var. İmparatorluk, siz de çok iyi biliyorsunuz Türklerden, Kürtlerden, Araplardan, Boşnaklardan, Çerkezlerden, Lazlardan bir sürü etnik gruplar ve bir sürü inanç, bir sürü farklı inançlardan oluşan insanımızdan oluşuyor. Biz bunların tamamını zenginlik olarak kabul ediyoruz. Bir arada yaşadık, huzur içerisinde yaşadık. Ama Ortadoğu'da tablo önümüzde duruyor. Etnik kimlik üzerinden kavga var, inanç üzerinde kavga var. İnsanlar birbirlerini öldürüyorlar. Ortadoğu'da ağırlığı olan ve itibarı olan bir ismi de cumhurbaşkanı seçmemiz gerekiyor. Ekmeleddin İhsanoğlu 57 İslam ülkesinin Genel sekreterlini yapmış, 57 İslam ülkesini yöneten yani dirayetli bir yönetici. Hem batıda hem doğuda sözünün ağırlığı olan bir isim. Ortadoğu'da gerçekten huzur istiyorsak ki bu bizim ülkemize de yansıyacak. Orada sözü geçen birisini cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmamız gerekiyor. Eğer bunu yapabilirsek vatandaş olarak görevimizi yapmış oluruz" diye konuştu.
SİYASİ PARTİLER ARASINDA BİR YARIŞ YOK
Vatandaşların sandığa giderken düşünmeleri gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz Türkiye'ye başbakan seçmiyoruz. Siyasi partiler arasında bir yarış yok. 3 tane cumhurbaşkanı adayımız var. Bunların içinden kim bilgili? Kim birikimli? Kimin sözü geçiyor? Kimin uluslararası arenada ağırlıklı söze sahip? Bir ağırlığa sahip. Buna bakıp buna göre seçmemiz gerekiyor. Eğer seçim tercihimizi doğru yaparsak Türkiye'yi huzura kavuşturmuş oluruz" dedi.
Çay bahçesinde bir ilçe sakini Kemal Kılıçdaroğlu'na üzerinde 'Dünyanın merkezi burasıdır 'yazısı olan Nasreddin Hoca'nın bir biblosunu hediye etti. Kılıçdaroğlu da “İnşallah dünyanın merkezi, siyasetin de merkezi olur" dedi. Kılıçdaroğlu, Sivrihisar'dan sonra Eskişehir'in Mahmudiye ilçesine hareket etti.
TRAMVAY TÖRENİ ERTELENDİ
Bu arada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir'de düzenleneceği ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı duyurulan tramvay ek hatların açılış töreni erteledi. Kılıçdaroğlu Mahmudiye ilçesinden sonra Eskişehir Odunpazarı Meydanı'ndaki mitinge katılarak burada halka hitaben konuşma yapacak.

FOTOĞRAFLI