Enver ALAS / İSTANBUL, () - Seçim çalışmalarını İstanbul'da devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ümraniye'de düzenlenen mitingde konuştu. Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Kılıçdaroğlu, seçilecek cumhurbaşkanının toplumun her kesimini kucaklayan biri olması gerektiğini vurguladı. Türkiye'yi birleştirmekten yana olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı toplumunu, vatandaşlarını bu Alevidir, bu Sunnidir, bu Türk, bu Laz, bu Kürt diye de ayırmamalıdır. Biz Türkiye'nin birleşmesinden ve gücünü pekiştirmesinden yanayız. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi ne kadar bölmek isterse istesin bu ülke bölünmeyecek. Çünkü söylüyorum, Alllahımız bir, kitabımız ve peygamberimiz bir, ehli beytimiz bir" diye konuştu.

Partililere seslenen Kılıçdaroğlu, yarın oy kullanmalarını ve sandıklara sahip çıkmalarını istedi. Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bilge bir insan olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Devletin tepesinde kavga olmaz. Devletin kurumları uyum içinde çalışsın istedir. 14 siyasi parti bir araya gelerek cumhurbaşkanı adayını belirledik. Sizin önünüzde sizin hizmetinizde olacak. Sizin için çalışacak ve o kendi insanını seviyor. Gelin bu topraklara huzuru, barışı, refahı, dostluğu, kardeşliği ekelim. Gelin ekmek için 'Ekmeleddin'i seçelim."

EKMELEDDİN İHSANOĞLU İÇİN OY İSTEDİ

Kılıçdaroğlu, Ümraniye'deki konuşmasının ardından parti otobüsüyle Sancaktepe'ye geldi. Sancaktepe Meydanı'nda kendisini bekleyen partililere hitaben parti otobüsünden kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi. Kılıçdaroğlu'nun son durağı Sultanbeyli oldu.

 

(FOTOĞRAFLI)