Kılıçdaroğlu'dan  Taksim'deki Demokrasi Mitinginde 10 Maddelik Manifesto

FETÖ'cü cumtanın 15 Temmuz günü gerçekleştirdiği kanlı darbe girişiminin ardından CHP vatandaşları Taksim'de "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingine çağırdı.
Miting'de konuşma yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 10 maddeden oluşan Taksimmanifestosunu açıkladı. Meydanda bulunan yüzbinlerce kişiden manifestoyu oylaması için ellerine kaldırmalarını istedi. Meydandakiler ellerini kaldırarak manifestoyu oyladı.
İşte Kılıçdaroğlu'nun 10 maddelik Taksim manifestosu:
1- 15 Temmuz darbe girişimi parlamenter demokrasimize karşı yapılmıştır.
2- Bütün siyasi partiler darbe girişimine karşı çıkmış, ortak payda oluşmuştur.
3- Her türlü darbeye, parlamenter sistem üzerindeki vesayete karşı çıkmak namus borcumuzdur.
4- Darbe girişimi, halkın direnme hakkını kullanmasıyla ayrı bir anlam kazanmıştır. 5- Demokrasimizin teminatı olan, demokratik laik sosyal hukuk devleti ilkesinin ülkemiz için ne kadar yaşamsal olduğu ortaya çıkmıştır.
6- Bu darbe girişimi güçler ayrılığı ilkesinin demokrasimizin güvencesi olduğunu ortaya koymuştur.
7- Balyoz, Ergenekon gibi davalarda mahkum edilen insanların iadeyi itibari verilmelidir.
8 - Bu darbe girişimi, devlet yönetiminin liyakata dayanması gerektiğini ortaya koymuştur. Devletin yeniden inşası zorunludur,
9-İnancı kimliği ne olursa olsun, bu ülkenin güzel insanları özgürce gezebilmelidir. 15 Temmuz darbe girişimi 3. sınıf demokrasinin ortaya çıkardığı bir sorundur. Türkiyetümüyle darbe hukukundan arınmalıdır.
10- Devlet kinle. öfkeyle yönetilmez. Darbe girişiminde bulunanlar hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalıdır. İşkence, kötü muamele devleti darbecilerle aynı duruma düşürür.