Ümit KOZAN- Hakime TORUN- Muhammet BAYRAM / ANKARA ( - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin düzenlediği Ankara mitinginde konuştu. Suriye gizli toplantısının ses kayıtlarının yayınlanmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 "Dün bazı gazeteci arkadaşlarla birlikte okuduk, dinledik. Fakat inanmadık. Sahte olabileceğini düşündük. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine yakıştıramadık. Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum, nasıl olur da siz Suriye ile savaşmak için orada bazı unsurları harekete geçirip kendi ülkenize kumpas kurarsınız. Bunu düşünmek istemedim. Devletin en mahrem sırları nasıl olur da dışarıya yansır. Uluslararası arenaya yansır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan bir ilktir. Eğer siz devletin mahremini koruyamıyorsanız, zaten Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyamazsınız. Bir an önce o koltuklardan inin. Bu milletin gelenekleri, vatan, bayrak sevgisi var. Onu bir hırsızı kahraman çıkarmak için kullanmaya senin ne gücün ne kabiliyetin yeter. Bu olayı vatandaşlarımız öğrenmesin diye Youtube yasak getirdiler."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye gizli toplantısının ses kayıtlarının yayınlanmasının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan bir ilk olduğunu ve kabul edilemeyeceğini söyleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez, bir hükümetin, bir devleti soyduğuna tanık olduk. Biz onların yaptığı hırsızlık ile uğraşırken dün farklı bir ses kaydı internet sitelerine düştü. Suriye politikasını hep eleştirdim. Neden Müslüman dünyasında kan akıyor diye hep hükümeti sorguladım. Oraya silah göndermeyin, insani yardım gönderin dedim. El Kaidecileri Türkiye'de yetiştirdiler. Kamplar kurdular. Ellerine silah verdiler, git kardeşini öldür dediler. Bizim tarihimizde böyle bir şey olmadı. Dün bazı gazeteci arkadaşlarla birlikte okuduk, dinledik. Fakat inanmadık. Sahte olabileceğini düşündük. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine yakıştıramadık. Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum, nasıl olur da siz Suriye ile savaşmak için orada bazı unsurları harekete geçirip kendi ülkenize kumpas kurarsınız. Bunu düşünmek istemedim. Devletin en mahrem sırları nasıl olur da dışarıya yansır. Uluslararası arenaya yansır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan bir ilktir. Eğer siz devletin mahremini koruyamıyorsanız, zaten Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyamazsınız. Bir an önce o koltuklardan inin. Oturmuşlar dört kişi bir araya Suriye'ye nasıl saldıracaklarının hesabını yapıyorlar. Yani 'bizim askerleri şehit ederim, Türkiye'yi oraya sokarım' diyor. Bu tablo bizim kabul edebileceğimiz bir tablo değil" diye konuştu.
"BİR HIRSIZI KAHRAMAN ÇIKARMAYA SENİN NE GÜCÜN NE KABİLİYETİN YETER"
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "Gördüğüm en çapsız adamı, getirdiler Dışişleri Bakanı yaptılar. Dışişleri nedir dünyanın dengeleri nedir? Bunlardan bir haber. Diyor ki, 'Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı savaş ilan ettiler.' Kendisinden cevap bekliyorum, savaşı hangi devlet ilan etti. Açıkla bakalım. Ucuz kahramanlığa yer yok. Bu milletin gelenekleri, vatan, bayrak sevgisi var. Onu bir hırsızı kahraman çıkarmak için kullanmaya senin ne gücün ne kabiliyetin yeter. Bu olayı vatandaşlarımız öğrenmesin diye Youtube yasak getirdiler. Biz öğrenemeyeceğiz bütün dünya biliyor. Neden korkuyorsunuz diye sormayacak mıyız? Bunların kirliliğini temizleyeceğiz. Bahar geldi" ifadelerine yer verdi.
"İNŞALLAH 30 MART'TAN SONRA ANKARA 'BAHTI KARA' OLMAYACAK"
Kılıçdaroğlu mitinge katılmak isteyenlerin engellendiğini ifade ederek, "Sabaha karşı Kızılay'dan bu yana yol vermek istemediler. Biz güzel bir Türkiye istiyoruz. Barış içinde yaşayabileceğimiz bir Türkiye istiyoruz" diyerek, "Ankara bahtı kara olmayacak. İnşallah 30 Mart'tan sonra da göreceğiz" dedi.
"BİLAL OĞLANIN ÇOK TEMEL BİR GÖREVİ VAR"
Kılıçdaroğlu, "Siz hiç başçalanın işsizlikten söz ettiğini duydunuz mu? Ona göre işsiz yok. Bilal oğlan işsiz değil. Bilal oğlanın çok temel bir görevi var. Paraları istiflemek. Ama paraları sıfırlamaya gelince tek başına beceremiyor" dedi.
YAVAŞ'A BOZKURT İŞARETİ YAPARAK DESTEK VERDİLER 
Kılıçdaroğlu'ndan sonra konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'a birlik beraberlik çağrısı yaparak belediye bünyesinde yapılacak yardımların kameralar karşısında yapılmayacağını söyledi. Mitinge katılanlardan bir grup, bozkurt işareti yaparak "Mansur başkan" sloganı atarak Yavaş'a destek verdi.

(HT)