'TEMEL SORUN BAŞÇALAN'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta mitinginin ardından karayoluyla geldiği Burdur'da günün üçüncü mitingini gerçekleştirdi.
Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 10 bin kişiye konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin temel bir sorunu olduğunu söyledi. Bunun üzerine meydandan yükselen 'Hırsız var' seslerine 'Var mı öyle birisi? Ünvanı neydi, başçalan' diye karşılık verdi.
Türkiye'de siyasetin çok kirlendiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kirliliğin temizlenmesi için miting alanını dolduran partilerden geçmişte Ak Parti'ye oy vermiş bir kişiyi CHP'ye oy vermesi için ikna etmesini istedi. Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımız için, Türkiye için, özgürlüğümüz için bu kez gel oyunu CHP'ye, halkın partisine, Ataürk'ün partisine ver. Bu sefer Türkiye kazansın" diye konuştu.
'BİLAL'İ DÜŞÜNDÜ'
Partisinin Burdur'un Çeltikçi ilçe teşkilatının yaşanan ekonomik sıkıntıları 'Ekmeği gişeden mazotu şişeden alıyoruz' diyerek anlattığını aktaran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Kabahat başbakanlık koltuğunda oturan zatda. Vatandaşı değil cebini düşündü. Vatandaşın oğlunu, kızını değil Bilal'i düşündü" diye konuştu.
Burdur mitinginde çiftçiden esnafa farklı toplum kesimlerinin yaşadığı sıkıntıları anlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bir başçalan olursa siz kazanamazsınız. Siyasetçi iktidarda kazanırsa cebine para doldurursa bilin ki halk fakirleşir" dedi.
'30 MART'TAN SONRA KAÇMAYI DÜŞÜNECEK'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Burdur'dan gençlere de seslendi ve "140 karakterin gücüne inanıyor musun? Başçalan sizden korkuyor mu? Onu korkusunu yeneceğiz. 2.5 milyon genç bu seçimlerde oy kullanacak. Demokrasiye inandığınızı, özgürlüklere inandığınızı biliyorum. Ayın 30'unda bir şey bekliyorum, oyunuzu gidin, 6 Ok'un böğrüne basın" diyerek konuşmasına devam etti.
CHP iktidarında en geç iki yıl içinde gençlerin yurt sorunun ortadan kalkacağını, birer ikişer kişilik yurtlarda geniş bant internet ağının da olacağını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"İstediğiniz tweeti atabilecek, istediğiniz facebook'a girebileceksiniz. Başçalan korkar diyorsunuz ama o iktidarda olmayacak. Kul hakkı yemenin hesabını verecek. Adalete gidecek. 30 Mart'tan sonra yurtdışına kaçmayı düşünecek. İsterse Papua Yeni Gine'ye gitsin alıp getireceğim, hesabının soracağım."
TERCİH HELALLE HARAM ARASINDA
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin haram ve helal, yasaklar ve özgürlükler arasında bir tercihi ortaya çıkaracağını söyledi. Partililere 'sandığa sahip çık' çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Harama ortak olma helale ortak ol. Senin hakkını savunacağım. Her zaman senin yanında olacağım" dedi.
FRANSIZ GAZETECİNİN SORUSU
Bir süre önce Fransız bir gazetecinin kendisine 'Başçalanla ilgili bir soru sorabilir miyim?' dediğini aktaran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Benim ülkemin başbakanı hakkında birisi şöyle böyle dememeli. Adı başçalana çıktıysa koltuktan ayrılmalı, gitmeli, aklanmalı" diyerek konuşmasına devam etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği 'Paralel Devlet'in aslında Başbakan'dan bakanlara ve genel müdürlere kadar uzanan bir yapı olduğunu iddia etti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bunların hepsi gerçek çıkacak görülecek. Hepsini bulacağız ortaya çıkaracağız. 'Sıfırla Bilal sıfırla' diyorsun. Hepsi sıfırlanacak" dedi.

EB(SU/AAAA) (FOTOĞRAFLI)