'BAHAR TEMİZLİK ZAMANIDIR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'nin ardından günün ikinci mitingini Isparta'da gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 6 bin kişiye seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' sloganlarına, "O da olacak İnşallah. İnşallah bir dahaki sefere Isparta'ya başbakan olarak geleceğim" diye karşılık verdi. Miting alanında kadınların fazlalığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, her baharın aynı zamanda her evde bir temizlik olduğunu belirterek kadınlara, "30 Mart geliyor temizliğe hazır mısınız? Türkiye'ye kirlikten temizlemek, arındırmak için hep beraber elimize süpürgeyi alacağız, sandığa gideceğiz" dedi.
'DEMİREL'İ YUHALATTI, KINIYORUM'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketinde gerçekleştirdiği mitingde Demirel'e de sahip çıktı. Eski Cumhurbaşkanı için "Allah uzun ömürler versin" dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Isparta önemli bir devlet adamı yetiştirdi. Büyük mücadeleler verdi. Demokrasi aksamasın diye uğraştı. Demokrasi mücadelesi verdi. Meşhur sözleri vardır. 'Yürümekle yollar aşınmaz. Konuşan Türkiye, Bağımsız Türkiye, Herkesin Konuşacağı Türkiye' bu bizim ufkumuzu açtı. Çok şey yaptı" diye konuştu.
Süleyman Demirel'in hiçbir siyasetçinin arkasından kötü söz söylemediğini, taş taş üstüne koyan her siyasetçiye saygı duyduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminin, tarafsızlığıyla Türkiye'ye örnek bir mücadele zamanı olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a “Bir başçalan geldi. Bu meydanda Süleyman Demirel'i yuhalattı. Onu kınıyorum. Zaten bir hırsız ancak onu yapabilir. Namuslu bir insan, bu ülkeye cumhurbaşkanlığı yapmış birisine asla yuh çektiremez" sözleriyle yüklendi.
TWITTER'IN YASAKLANMASI
AK Parti iktidarında demokrasiye, özgürlüğe müdahalede bulunulduğunu, bu müdahalenin son dönemde Twitter'a uzandığını hatırlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Becerebilirler mi, yasaklayabilirler mi? Onu beceremezler, yasaklamazlar ama malı götürmeyi çok iyi bilirler. Çünkü onların görevi kul hakkı yemektir. Onlar haram parayla besleniyorlar. Onlar harama ortak oldular, helale değil. Onlar tüy bitmemiş yetimin hakkını yediler. Ayaz bebeğin ölümüne bile üzülmediler. Emin olun bunlarda vicdanın 'v'si bile yok. Bunlarda insan sevgisinin 'i'si bile yok. Gencecik çocuklarımız öldürüldü. Çocuklara üzülmek yerine seramiklere üzüldü. Nasıl bir insansın sen?"
Isparta'ta emeklilerden, memurlara, kadınlara ve gençlere farklı toplum kesimlerine seslenen Kılıçdaroğlu, "Hala vicdan muhasebesi yapmayacak mısın? Gençler, siz düşüncelerinizi en olgun şekilde 140 karakterle Twitter'da yazıyorsunuz. Ama başçalan korkuyor. Diktatörler korkak olurlar. Halka baskı kurarlar. Gençler, özgür bir Türkiye istiyorsanız, düşüncelerinizi rahatlıkla açıklayabileceğiniz bir Türkiye istiyorsanız adres belli. CHP" diye konuştu.
'KAMPANYA AÇACAĞIM'
Konuşması sırasında 'Berkin'in yiyemediği ekmeği Bilal'e yedirmeyiz' yazılı dövizi okuyan Kılıçdaroğlu, "Zaten Bilal ekmek yemiyor ki, pastaya havyarla besleniyor. Ekmek vatandaşın aradığı bir şey. Evinde 30 milyon Euro tutuyor. Para dağıtıldıktan sonra. Yüzüne gözüne dursun. Samimi söylüyorum, sevgili başçalan, senin kaç liraya ihtiyacın varsa, kaç lirayla doyacaksan vallahi bana bir telefon et, haber ver kampanya açacağım, parayı toplayıp vereceğim sana, düş bu milletini yakasından. Başçalan yapabilir mi bunu, çaldıkça doymuyor" şeklinde konuşmasına devam etti.
'BÖYLE DARBEYE CAN KURBAN'
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun Başbakan Erdoğan'ın 'Paralel Devlet' iddiasının aksine 'Devletin vicdanı' tarafından yapıldığını savundu. Devletin vicdanın 18 Nisan 2013'de Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Başbakan Erdoğan'a bakanlarıyla ilgili sunduğu üç sayfalık raporun dikkate alınmaması üzerine harekete geçtiğini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, bu sırada bir kişinin "Böyle darbeye can kurban" diye bağırmasına "Evet" diyerek katıldı, "Böyle darbeye can kurban, kirli ilişkileri ortaya çıkardığı için" dedi.
Bu kirliliğe artık tahammül edilemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Provokasyon yapıyorlar. Kavga etmeyeceğiz. Berkin öldü, Burakcan öldü, polis Ahmet öldü. Hepimiz üzüldük. Hiç kimsenin ölmesini istemem. Berkin'i meydanlarda yuhalattı. Ölenin arkasından olmaz. Asla kabul etmiyorum. Vicdanım kabul etmiyor" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Isparta mitinginin ardından Burdur'a hareket etti.
Emre BAYLAN- Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, ()

(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)