CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini 'Başbakan Kılıçdaroğlu' tezahüratıyla karşılayan Muğlalılar’a, “İnşallah o da olacak. Gelecek sefer Muğla’ya başbakan olarak geleceğim” dedi.
Muğla Eski Otogar Alanı’nda halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yaklaşık 30 bin kişi izledi. Platforma Muğla milletvekilleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Muğla Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, ilçe belediye başkan adaylarıyla çıkan Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlamadan önce 'Başbakan Kılıçdaroğlu' sloganı atıldı. Kılıçdaroğlu bunun üzerine “İnşallah o da olacak. Gelecek sefer Muğla’ya başbakan olarak geleceğim” dedi.
'Hırsız değil adamın yanındayız', 'Gaz yedik cop yedik haram yemedik', 'Tayyip sonun Mübarek olsun' yazılı pankartların dikkat çektiği alandaki mitinge katılanlar sık sık “Hırsız” diye bağırınca, Kılıçdaroğlu “Bakın sizi uyarıyorum. Öyle hırsız diye bağırırsanız, bunun patentini alır ardından parasını almak için sizin peşinize düşer” diye konuştu. Konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti’ne sert eleştirilerle başlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Kadınlar kaç kez doğum yapacak o karar veriyor. Nasıl doğum yapacak o karar veriyor. Hangi gazetede hangi yazar yazacak o karar veriyor Havuz medyası oluşturulacak o karar veriyor. Oğlunun evine 1 milyar dolar konacak o karar veriyor. Bakanların çocuklarının yatak odalarına kasalar konulacak o karar veriyor. Hitler bile bunu yapmamıştır. Yeni bir Hitler’imiz var. AK Parti’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizler bu ülkenin saygıdeğer yurttaşlarısınız. Onlar size söz verdiler. ’Bize oy verin yolsuzluğu hırsızlığı engelleyeceğiz yoksulluğu engelleyeceğiz’ dediler. ’Yasakları engelleyeceğiz’ dediler. Ama 17 Aralık Şebi Aruz'un olduğu gün yani Mevlana'nın düğün gecesinde olaylar başladı. Türkiye devletini soyan bir hükümetle karşılaştı. Bu gerçeği hiçbir yurttaşımın unutmasını istemem. Efendim bunların montaj olduğuna, iftira olduğuna inanmayın. Ya bunlar iftira olsa, neden 4 bakan istifa etti? O bakanın kolundaki 700 bin liralık saat nedir? Haram parayla nasıl umreye gittin sen? Bunları sormayacak mıyız? AK Parti'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Eğer temiz bir Türkiye istiyorsak eğer bu ülkede herkesin işi olsun aşı olsun istiyorsan, eğer bu ülkede siyasetçinin halka hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul etmesini istiyorsan elini vicdanına koy ve sandığa git. Adnan Menderes'i kullanan bu diktatöre sesleniyorum. Sakın ola o insanı ağzına alma. Adnan Menderes'in çocuklarının evinde 1 milyar dolar çıkmadı. Bakanlarının çocuklarının evlerinde 7 kasa çıkmadı. Ona bu millet asla hırsız demedi. Ama sen meydanların sesini duy. Siz Bilal oğlanın babasının sabah telefon edip ’Dikkatli ol' dediğini, onun da yeni uyandığı için “Babacım tekrar eder misin' dediğini, “Paraları sıfırlayın' dediğini, “Sen tek başına yapamazsın abini ablanı çağır' dediğini duymadınız mı? Neden daha fazla çocuk yapılmasını istediğini şimdi anladım. Çünkü malı götürmek için 1-2 çocuk yetmiyormuş. Ertesi gün soruyor ’Paraları sıfırladın mı?' diyor. “Bir miktar kaldı babacım.' “Ne kadar kaldı' diyor. 30 milyon euro kadar. Vicdanınıza sesleniyorum. Bir başbakanın oğlunun evinde bir gün geçtikten sonra ve paralar dağıtıldıktan sonra hala 30 milyon euro kalıyorsa. Vatandaş eğer sandığa gidecekse vicdanına sesleniyorum haram ortak olma.”
Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından bindiği seçim otobüsünde Muğla gevreği yedi. Kılıçdaroğlu daha sonra yeni bir miting için Afyonkarahisar’a gitti.

YA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)