"BAŞÇALAN GİBİ DEĞİL KUL HAKKI GÖZETİRİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'dan sonra üçüncü mitingini Konya'nın Akşehir İlçesi'nde gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, Akşehir'e başbakan olarak geleceğini ve Akşehir'i il yapacağını söyleyerek başladı. Kendisinin de Akşehirli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Büyük dedemin türbesi burada. Ben Akşehirliyim ve Akşehirli olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Başçalan diyor ki, bu CHP gelirse devleti yönetemez. Allah aşkına devleti kuran parti devleti nasıl yönetemez. Ama biz nasıl yönetiriz. Başçalan gibi değil kul hakkı gözetiriz. Herkesin işi, herkesin aşı olsun isteriz. Çiftçi alın terinin karşılığını alsın isteriz. Atanamayan öğretmen derdi olmasın isteriz. Benim çocuklarımın evlerinde milyar dolarlar olmayacak, bakanlarımın çocuklarının evinde kasalar olmayacak. Her kuruşun hesabını, millete vereceğim. Bunla da şeref duyacağım, onur duyacağım" diye konuştu.

"BEN BUNLARI SİLKELEYECEĞİM"

Miting alanındakilerin 'Hırsız Tayyip' sloganı atılmasının ardından Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ben bunları silkeliyeceğim siz meraklanmayın. Silkeleyeceğim ama sakin şu umuda kapılmayın, ağacı silkeledikçe yere bir meyve düşer. Bunlar hayatta düşmez. Bunlar bereketsiz. Bunlarda bereket olmaz. Bunların gözünü para doyurur ancak. Biliyorsunuz dolar varsa var. Dolar yoksa yok. Şimdi elbirliği ile güzel bir Türkiye inşaa etme zamanı. Türkiye'yi kirlilikten ayırma zamanı. Türkiye'de barış ve huzurun zamanı. Annelerin huzur içinde okula gönderdiği bir zaman olmalı. Güler yüzle gönderdiği bir Türkiye olmalı. Yolsuzluk olmamalı, işsizlik olmamalı, hırsızlık olmamalı, hırsız olanların başbakanlık koltuğuna oturmaması gerekir. Ne diyoruz biz, hırsızdan başbakan olmaz. Yalancıdan başbakan olmaz. hem yalancı, hem hırsızdan hiçbir şey olmaz."

Kılıçdaroğlu, "Devletin sırlarını satan adamlardan hesap soracağız. Bunların götürdüğü mal 247 katrilyon lira. Bir vatandaşım ayakkabı kutusunu gösteriyor. Vallahi o ufak bir para. Recep'in dişini ancak doldurur o para. Ufak para o. Ne diyor Bilal'e, 10 milyon dolar verecek. Kabul etme diyor. Ne söz verdiyse onu getirecek. 10 milyon dolar onun için ufak bir para. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizin vicdanınıza sesleniyorum. Eğer bir ülkede bir başbakanın oğlunun evinde milyar dolarlar olursa orada durup düşüneceğiz. 4 bakanın çocuklarını yatak odalarında para kasası olursa, orada bir durup düşüneceğiz" diye konuştu.

"BİLAL EKMEK YEMEZ Kİ, PASTAYLA BESLENİYOR"

Partililerine "Burada da işsizlik var mı? Çocuklarınız işsiz mi?" diye soran Kılıçdaroğlu,  "Onların çocukları işsiz değil. Bir elleri yağda, bir elleri balda. Diyorlar mitingde 'Bilal'i ekmek almaya gönder' dedim ki, Bilal ekmek yemez ki, pastayla besleniyor. Havyarla besleniyor. Ekmek neresi, Bilal neresi. Garip gurabanın hakkına koruyacağım. Garip gurabaya sahip çıkacağım. Kendi çocuklarıma sahip çıktığım gibi garip gurabaya sahip çıkacağım" dedi.

DİLİ SÜRÇTÜ 'KIRŞEHİR' DEDİ

Partisinin Akşehir belediye başkan adayı Lütfi Çelebi'yi yanına çağıran Kılıçdaroğlu'nun dili sürçtü. Kılıçdaroğlu, "Lütfi başkan gel bakayım şöyle yanıma doğru. Lütfi başkanımı Kırşehir'de başkanlık koltuğuna oturtacağız. Söz mü?" dedi.

Propaganda yapıldığını ve Akşehir Belediye Başkan adayı Lütfi Çelebi'nin seçildiği takdirde, belediyedeki işçilerin işinden atılacağının söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Ne inancımız buna izin verir, ne ahlak anlayışımız" dedi.

Ezan okunması nedeniyle konuşmasını ara veren Kılıçdaroğlu, bitince konuşmasına devam etti.

Konuşmanın ardından partisinin adayları tanıtıldı.

Mehmet Kayhan YILDIZ- Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR(Konya), ()



MKY,ATM (İA/SSA) (FOTOĞRAFLI)