'BÜTÜN DÜNYA ÜNVANINI BİLİYOR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın ardından günün ikinci mitingini Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi. Anıtpark Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde yaklaşık 7 bin kişiye seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının hemen başında yükselen 'Hırsız' sloganlarına “Halkın hırsız olarak tanımladığı bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık koltuğunda oturmaması lazım. O koltuk dürüst insanların koltuğudur, halktan yana çalışanları koltuğudur, mazlumdan yana olanlarının koltuğudur" diye karşılık verdi.
Konuşması 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla kesilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Başbakanlık işini inşallah halledeceğiz. Şu yerel seçimleri verelim arkasından genel seçimler gelecek. Hırsızlar artık TBMM'ye girmesin istiyorum" dedi.
Manisa'da çantasından 'Hırsız var' yazısı çıktığı için gözaltına alınan kız öğrenciyi hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Sadece Afyon değil, Türkiye değil bütün dünya bunun ünvanını biliyor. O polise sesleniyorum, artık 'Hırsız var' diyenin kimin için söylediğini sen de biliyorsun, ben de biliyorum. Türkiye'nin bildiği bu gerçeği artık bütün dünya biliyor. Geçen gün bir mitingde bir vatandaş, cüzdanını çaldırmış. 'Hırsız var' diye bağıramamış korkudan" diye konuştu.
'MALI GÖTÜRMEK İÇİN KALABALIK AİLE İSTİYORMUŞ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerinin Başbakan Erdoğan'ın söyleminin aksine montaj olmadığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, “O konuşmalarını doğru olduğunu o da biliyor" dedi. Tek arzusunun temiz siyaset olduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Paraları onlar götürüyor faturayı size kesiyorlar. Çaldıkları paranın miktarı 17 Aralık, Şeb-i Aruz, Mevlana'nın hakka yürüdüğü tarih, 247 milyar. Malı Recep götürürse size bir şey kalmaz tabi. Aile boyu götürüyorlar. Bizim tarihimde ilk kez bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Ar damarı olmayan adama 'hırsız var' desen ne olur. Çocuk sayısını çoğaltın diyordu. Gerçekten çocukların sayısının artmasını söylüyor sanıyorduk ama malı götürmek için aile boyu kalabalık olmak lazım onu diyormuş."
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla iktidarın maskesinin düştüğünü söyledi. Yarın mecliste 4 bakanla ilgili fezlekelerin görüşüleceğini kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Yarın görüşeceğiz, kapatmazlarsa kim helalden kim haramdan yana bunu çok net bir şekilde Türkiye görecek. Bütün gerçekler meydanda" dedi.
'ADAM YERİNE KOYMAM'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerinin artık hakaret boyutunda olduğunu belirterek, “Ama önemsemem, adam yerine koymam. Zaten adam değil. Allah aşkına hırsızdan, yalancıdan adam olur mu? Hem hırsızdan yalancıdan başbakan olur mu? Ben de onu söylüyorum zaten. İster Papua Yeni Gine'ye, ister Uganda'ya gidin, ister Fransa'ya, ister Marsilya'ya, dünyanın neresine giderseniz gidin o vatandaşlara sorun 'Hırsızdan başbakan olur mu?' 'Olmaz' diyecek" diye konuştu.
'ÇOCUKLARINA ÜZÜLÜYORUM'
Başbakan'ın hakaretleri karşısında "Allah büyüktür" dediğini aktaran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Arada bir ona doğruları söyletiyor çünkü. Eskişehir'de konuşmuş, bana 'Cibilliyetsiz' demiş, her türlü hakareti yapmış. Önemli değil. Bakın bir de şunu söylüyor, Allah konuşturuyor. Bana diyor 'Sen benim, evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde haramdan bahsedecek kalitede değilsin' diyor. Diyor ki 'Ben evlatlarıma hep haram lokma yedirdim, helal lokma yedirmedim'. Ne söyleyeyim, doğru söylüyor değil mi? Zaten ne diyordu 'Hırsızlık babadan evlada geçer' diyordu. O da doğru. Benim üzüldüğüm bu adam değil üzüldüğüm çocukları. Bir baba çocuğuna doğruları öğretir. Bir baba çocuğuna hırsızlık öğretemez, öğretmemeli."
MİTİNGTEN NOTLAR
Miting alanında Berkin Elvan ile 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan fotoğrafları yer aldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Afyonkarahisar'da Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin eşlik etti. Mitingin sonunda Türkiye Harp Malülü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Kılıçdaroğlu'na kente gelişi anısına madalya verdi. Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'dan sonra günün üçüncü mitingi için Konya'nın Akşehir İlçesi'ne hareket etti.

Emre BAYLAN/AFYONKARAHİSAR, ()

EB(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)