Mehmet AKTARAN / İstanbul, () CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü İstanbul turunun son durağı olan Küçükçekmece'de konuştu. Hava kararmasına rağmen coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, 30 Mart'taki seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulaydı. CHP lideri, "Ülkenin yönetimi şaibeli. Şaibeli bir kişi tarafından ülke yönetiliyor. Hepimiz, bu ülkeyi seven tüm yurttaşlarımız yeniden düşünmeliyiz. Huzur içinde, barış içinde yaşayan bir ülkeyi kurmak zorundayız. Toplum kutuplaştırılmamalı, kavga noktasına getirilmemeli. insanların görüşü, siyasal görüşü, etnik kimliğıi ne olursa olsun, bu topraklarda yaşayan herkesi kucaklamalıyız" dedi.

"İNSANLARIN VİCDANINA SESLENİYORUM"

Kılıçdaroğlu, artık değişimin zamanı geldiğini belirterek, "Bu ülkenin insanlarının vicdanına sesleniyorum. Bir tarafta Bakan evlatları var, yatak odalarından kasalar çıkan, milyonlarla dolar çıkan... Öbür tarafta bu milletin evlatları var. Ülkesini seven, insanını seven, hiçkimseyi ötekileştirmeyen, siyaseti doğruluk üzerine inşa eden vatan evlatları var. Oy verecek misiniz? Anavatan Parti'li, Doğru Yol Parti'li, DP'li, hangi parti olursa olsun, gücümüzü artık birleştirmekten yanayız. Demokrasiden yana tavır alacağız. Özgürlükten yana tavır alacağız. Temiz siyasetten yana tavır alacağız. Adres belli, Mustafa Kemal'in CHP'si" şeklinde konuşktu.

"YALANCIDAN BAŞBAKAN OLUR MU?"

Türk halkının kandırıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "O kişiyi siz biliyorsunuz. O vatandaşlarımız artık biliyor ki, o kişi onlara yalan söylemiş. Yalancıdan başbakan olur mu? Bir şey daha öğrendik yalnız. Hırsızdan başbakan olur mu? Yalancıdan başbakan olmaz, hırsızdan başbakan olmaz. Bu ülkede kul hakkını korumak için, kardeşçe yaşamak için tek adres var, CHP..." dedi.

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren CHP lideri, "Dünyada bazen çok garip şeyler oluyor. 21. yüzyılın Türkiyesi'nde yeni bir olaya tanık olduk. O da şu: Ayakkabı kutusundan korkan bir başbakan. Niye korkuyor? Bu kişi Başbakanlık koltuğunda hâlâ. Türkiye bu yükü çekemez. Demokrasi bu yükü çekemez. İlk kez kendi ağzıyla şaibesini itiraf eden bir kişi o koltukta oturamaz. O koltuk namuslu insanların oturduğu koltuktur. O koltukta kul hakkını yiyen oturamaz. O koltukta oturduğu sürece ona başbakan demeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİ ÜLKEYE YA GELECEK, YA GELECEK"

Kemal Kılıçdaroğlu, ufukta güzel bir Türkiye'nin olduğunu vurgulayarak, gençlere seslendi. Kılıçdaroğlu, "Sizler ülkeyi yöneteceksiniz. Size sözüm var, bu demokrasi ülkeye ya gelecek, ya gelecek... Biliyorsunuz, diktatörlerin bir özelliği var. Diktatörler çok kolay yalan söylerler. Bu diktatörlerin en büyük özelliği, insanların inançlarını sömürmeleridir. Ne diyordu, 'Ben yürütmenin başıyım' diyordu. E zaten biz de diyorduk, yürütmenin başısın, bilmiyor muyuz?" dedi.

Konuşmanın ardından, CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ve Küçükçekmece adayı Gökhan Gümüşdağ vatandaşları el ele selamladı.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)