"SANDIK ÇEVRESİ SORUMLUSU DİYE YENİ BİR UYGULAMAYI BAŞLATTIK"

Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçim öncesinde bir kurultay düşünmediklerini söyleyerek, Mustafa Sarıgül'ün de CHP Genel Başkanlığı'na aday olabileceğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Yerel seçimlerde, bizim örgütlerden gelen rakamlar ile Yüksek Seçim Kurulu'nun bildirdiği rakamları, hemen karşılaştırıp, nerelerde itirazların yapılabileceğini örgütlerimize bildirdik zaten. Sandık çevresi sorumlusu diye yeni bir uygulamayı başlattık onu güçlendirerek sürdüreceğiz" dedi.

"O KEDİNİN KİM OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ"

Seçimlerdeki elektrik kesintilerine değinen Kılıçdaroğlu, "O kedinin kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Üç aşağı beş yukarı. İktidar neden elektrikleri keser? Elektrikler kesildikten sonra, bakan giderse, müsteşarlar telefon açarsa, sandık görevlilerinin başında manevi baskı yaparsa, siz kaygı duymaz mısınız?" diye konuştu.

"OY ORANIMIZIN YÜZDE 10 AZALACAĞINI BİLSEM DAHİ YOLSUZLUKLARI SÖYLERDİM"

CHP'nin yüzde 10 oranında oy kaybedeceğini bilse dahi yolsuzlukları yine de dile getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sanki biz sadece iktidarın yolsuzluklarını dile getirmişiz. Başka bir şeyi dile getirmemişiz gibi. Yok öyle bir şey. Miting için herhangi bir ile gittiğim zaman, o bölgenin sorunlarını öğrenip dile getiriyorum. Medya bunları vermiyor. Yolsuzlukları dile getirdim diye bizim oy oranımızın yüzde 10 azalacağını bilsem dahi ben yine bunu dile getirirdim. Türkiye'nin kirlenmeye değil temizlenmeye ihtiyacı var" ifadelerine yer verdi.

"ÇALIYORLAR AMA İŞ DE YAPIYORLAR"

Kılıçdaroğlu, "Çalıyorlar ama iş de yapıyorlar. Kahvede söylenen. Bir kişinin hem iş yapıp hem çalması kabul edilir değil. Anketler göre yüzde 10, 15 gibi halkın büyük bir çoğunluğu hala bu yolsuzluklardan haberdar değil. O kadar çok yolsuzluk oldu ki, yav bu kadar da yolsuzluk olur mu gibi bir algı çıktı ortaya. Şimdi hepimiz oturup soğukkanlı düşüneceğiz. Fezlekeler, bilinçli olarak Pazartesi günü tartışıldı. Normalde pazartesi günü Parlamento çalışmıyor. Meclis TV yayın yapmıyor. Yurttaşın şunu sorması lazım: İnsanın yastığa başını koyduğu an hesaplaştığı andır. Ben vergi ödüyorum neden birileri çalıyor" ifadelerine yer verdi.

"MANSUR YAVAŞ TABİ Kİ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR"

Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mansur bey başarılı. İyi bir sonuç da aldı. Aslında Mansur bey kazandı. Ben onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyorum. Mansur Yavaş tabi ki Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Bilgisi, birikimi var. Ama önümüzdeki süreç neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz. Cumhurbaşkanı adayımızı şimdiye kadar açıklamamız bir strateji. Adaylarımız var. Belli bir zamana ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, genel seçim öncesinde bir kurultay düşünmediklerini de söyleyerek, Sarıgül'ün de CHP Genel Başkanlığı'na aday olabileceğini dile getirdi.

Hakime TORUN/ANKARA, () -

HT(SSA)