''YOLSUZLUĞU SAVUNAN BAŞKA LİDER OLMADI"
Konya'da meslek örgütlerini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı da ziyaret etti. 17 Aralıkta yapılan 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonuna değinen Kılıçdaroğlu, ''Yolsuzluk bir ülkede var ve siyasetçi ona göz yumuyorsa, o toplum çürür. Ahlaki değerlerini kaybeder. Herkes, madem baştaki çalıyor ben de çalarım der" dedi.
Yolsuzluğun ve rüşvetin üzerine toplum olarak kararlılıkla gitmek gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Yolsuzluğun üstünü kim örtüyorsa bilin ki eli sizin cebinizdedir. Dünya tarihinde yolsuzluğu savunan ve üstünü örtmeye çalışan başka bir lider olmamıştır. Olamaz da zaten. Buna izin vermemeliyiz. Yolsuzluk kim yapmışsa sonuna kadar gidilsin.''dedi.
''DEVLET ÇÖKMÜŞTÜR''
Kemal Kılıçdaroğlu, yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini, Anayasa'nın 138'inci maddesinde de bunun belirtildiğini kaydetti. Aynı maddede hiçbir mahkeme kararının geciktirilmeyeceğinin de belirtildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Hiç bir mahkeme kararı geciktirilemez. Mahkeme kararları uygulanır. Sorun ne? Şimdi yaşadığımız sorun mahkeme kararı uygulanmıyor. Mahkeme karar veriyor ama uygulanmıyor. Uygulanmadığı içindir ki TBMM Başkanı 'Anayasanın 138’inci maddesi çökmüştür' dedi. Yani devlet çökmüştür. Yani mahkemenin kararı uygulanmıyor. Bu çok önemli bir şey. Hakimin teminatını sağlamalıyız. Hakim vicdanına göre, yasalara göre karar vermeli. Toplumun değerlerine saygı göstermeli. O çerçevede olmalı. Siyasetçi yargıya müdahale etmemeli. Bunlar çok önemli.''
''4 BAKANIN FEZLEKESİ ÜZERİNDE OYNANIYOR MU?''
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen 4 bakan hakkında halen TBMM'ye fezleke gelmediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Ben Silivri’ye gittim. Orada bazı ziyaretlerim oldu. İlker Başbuğ da vardı, Haberal da vardı, Balbay da vardı. Çıkışta eleştirdim. Ben Ankara’ya gelinceye kadar benim fezlekem Meclis'e geldi. Neden eleştirdin diye. Hiç itiraz etmedim. Benim dokunulmazlığımı kaldırın ben gidip hesap vereceğim dedim. Şimdi 4 bakanın fezlekesi geliyor, bir ay geçti Meclis'e bir türlü gelmiyor" dedi.
Dosyaların üzerinde oynandığından kuşku duyduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gelsin bu fezlekeler. Benim fezlekem gelince alkışladı herkes. Eyvallah . Biz hiç itiraz etmedik zaten. Niye fezleke düzenledin diye de suçlamadık. Olabilir. Biz de yanlış yapmış olabiliriz. Gelsin fezlekem. Onlar da gelsin. Bir bakalım ne var bu fezlekelerde. Ama gelmiyor. Bunlar bizi rahatsız ediyor.''